Simon Bosch Simon Bosch
19/12/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2022 18:04

2 ethereum whales verplaatsen na 1.500 dagen stilte opeens ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El número de ballenas Ethereum desciende tras esta actualización

Foto: divedog/Shutterstock

Ethereum (ETH) was het lievelingetje van velen in de afgelopen bullmarkt in cryptocurrencies. Maar net als de meeste andere coins daalt ETH hard. Nu verschuiven zelfs whales die al jaren inactief zijn grote bedragen, hoewel de reden helaas niet helemaal duidelijk is.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Whales verplaatsen ETH

PeckShield schrijft dat twee Ethereum-adressen veel ether hebben verplaatst. Om precies te zijn gaat het in totaal om 22.982 ETH of ongeveer 25,7 miljoen euro. De tegoeden zouden afkomstig zijn van de crypto-vermogensbeheerder Genesis en de exchange Poloniex.

De voorlaatste keer dat de tokens verplaatst werden was in oktober van 2018, toen ether nog slechts 221 dollar per coin waard was. Maar nu zijn ze volgens PeckShieldAlert verplaatst naar twee ‘verse adressen’. Wat het doel hiervan is weten we niet. Het zou kunnen dat ze klaargemaakt worden om te verkopen, alhoewel het om nieuwe adressen lijkt te gaan en niet om exchange-wallets. Het zou ook kunnen dat ze zijn verplaatst naar veiligere wallets.

Advertentie

Verband met failliete Genesis

Wel weten we dat Genesis vorige maand financieel in de problemen is gekomen. Mogelijk heeft dat ermee te maken. Deze enorme crypto-kredietverstrekker had veel blootstelling aan de failliete cryptobeurs FTX, waardoor het plotseling geen opnamen meer toestond. Dit had vergaande gevolgen, want veel instituten hebben hun tokens ondergebracht bij Genesis voor bijvoorbeeld een staking-winst. Zelfs het Nederlandse Bitvavo had hierdoor blootstelling aan Genesis. De Amerikaanse exchange Gemini zou zelfs 900 miljoen dollar zijn verloren.

Leden uit de community verwachten dat de tokens als onderpand gebruikt gaan worden voor een project, mogelijk Core DAO. Toch is dit niet meer dan een gerucht. Het zou betekenen dat de Genesis misschien al langzaam uit de problemen komt. Eind vorige maand ontkende het snel faillissement te willen aanvragen.

Genesis is helaas niet de enige die failliet is gegaan. De bearmarkt zorgt zelfs nu nog voor forced sellers. Zo is de Rotterdamse crypto-vermogensbeheerder Yieldt failliet gegaan, wat gelukkig niet zo rampzalig liep als het faillissement van veel andere bedrijven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie