Simon Bosch Simon Bosch
12/05/2023 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 11:15

Ethereum stakers via Binance kunnen nu sneller bij hun ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Binance besteedt bijna $1 miljoen aan Ethereum kosten in één dag

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Ethereum heeft in april de belangrijke Shapella-upgrade ondergaan. Dit stelde stakers in staat om hun coins bij validators weer op te nemen uit het contract. Maar het aantal stakers dat coins op wilde nemen was zó hoog dat er een enorme wachtrij was. Binance heeft een oplossing aangekondigd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stoppen met Ethereum staking kan niet direct

Voorheen was je coins opnemen uit het Ethereum (ETH) stakingcontract helemaal niet mogelijk, daar was namelijk de aangekondigde upgrade voor nodig. Toen deze voltooid was haalden investeerders op grote schaal hun tokens uit het contract bij validators, maar helaas ging dat niet zomaar. De aanvraag duurt van zichzelf namelijk al een aantal dagen. Doordat het aantal investeerders die deze stap nam zo groot was duurde het proces namelijk al snel 17 dagen.

Ongeveer 1 miljoen ETH nam de benen, maar toch was dit maar een klein deel van het totaal. In totaal verplaatste 18 miljoen ETH namelijk niet van plek.

Advertentie

Binance helpt met ETH opnames

De angst was dus niet zo nodig als verwacht, maar toch duurt het nog steeds lang voordat je bij je coins kunt. Binance heeft een oplossing bedacht. In een persbericht kondigt het aan dat stakers die dit via Binance doen al na vijf dagen hun coins terug kunnen krijgen. De exchange runt namelijk zelf validators en stelt klanten in staat om hun coins via Binance te staken. Buiten het platform duurt het momenteel 15 dagen om tokens vrij te maken.

Wel zijn er een aantal aanmerkingen. Zo kun je het verzoek om je tokens uit het contract halen naderhand niet meer terugdraaien. Wel kun je nadat je ze terug hebt gekregen weer opnieuw vastzetten. Ook kan het platform maar een maximaal aantal coins per dag opnemen, daarom is er een limiet voor opnames.

Binance zet de afgelopen tijd regelmatig zijn beste beentje voor. Zo kondigde het onlangs aan dat alle opnames op het Bitcoin (BTC) netwerk tijdelijk stopzette om het netwerk wat ademruimte te geven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie