Erik Juffermans Erik Juffermans
26/03/2024 14:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2024 12:06

Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen

Foto: Valeriya Zankovych/Shutterstock

In mei moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop doorhakken over de ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). We hebben de afgelopen weken al uitgebreid geschreven over de onrust rondom dit potentiële ETF. De SEC startte namelijk een onderzoek naar de Ethereum Foundation en heeft nog altijd geen duidelijkheid gegeven over de classificatie van ETH.

ETF experts achten de kans daarom klein dat de SEC in mei groen licht zal geven. Maar als het aan Craig Salm ligt, de chief legal officer van Grayscale, zullen de ethereum ETF’s in mei gewoon goedgekeurd worden. Dit zegt hij via X.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Worden de ethereum ETF’s goedgekeurd?

Salm denkt dat de ethereum ETF’s ondanks de onrust en het gebrek aan communicatie tussen de SEC en de potentiële uitgevers gewoon goedgekeurd zullen worden in mei.

“Ik denk niet dat een gebrek aan communicatie van wetgevers een teken is van welke uitkomst dan ook. Ik laat me daar niet door afschrikken en ik geloof dat de ETF’s goedgekeurd moeten worden.”

Aldus Salm. In de weken in aanloop naar de bitcoin ETF goedkeuring was er volop overleg tussen de SEC en de verscheidene uitgevers. Salm geloofd dat er in het geval van de ethereum ETF’s weinig te overleggen is. Een hoop van de zaken die belangrijk waren voor de ethereum ETF’s zijn immers al besproken tijdens de gesprekken over de bitcoin ETF’s. 

Maar dit is niet helemaal waar. ETH is namelijk te staken. En dit is een zeer cruciaal onderwerp waar wel het een en ander over te bespreken valt tussen beide partijen. 

ETF experts zijn pessimistisch

Zoals gezegd zijn ETF experts niet zo optimistisch als Salm. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart achten de kans op goedkeuring in mei vrij klein. Ze geven dit scenario een 25 procent kans van slagen.

Salm brengt hier echter tegenin dat de recente goedkeuring van ethereum futures ETF’s een optimistisch teken is. Futures producten en spot producten hebben namelijk een hoge correlatie. Salm is niet de enige die optimistisch is. Onder andere Paul Grewal, de chief legal officer van Coinbase, is hoopvol.

Op 23 mei staat de eerste uiterlijke deadline op de agenda voor de SEC. Dan moet de commissie aangeven of het de ethereum spot ETF van VanEck goedkeurt. Aangezien alle ETF aanvragen vrijwel identiek zijn zal naar verwachting op deze datum ook het lot voor de andere ethereum ETF’s bepaald worden. 

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie