Erik Juffermans Erik Juffermans
16/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2023 15:00

Trump’s geheime crypto schatkist: Ethereum fortuin onthuld

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Trump's geheime crypto schatkist: Ethereum fortuin onthuld

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Afgelopen week kwam aan het licht dat voormalig Amerikaans president Donald Trump crypto in bezit heeft. Het gaan dan om ethereum (ETH) om precies te zijn. Van de week werd zijn ethereum ‘bag’ nog geschat op ongeveer 250 duizend dollar. Nieuwe informatie openbaart echter dat hij veel meer crypto heeft dan dat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Donald Trump is een ethereum whale

Een nieuw financieel statement toont aan dat Trump maar liefst 2,8 miljoen dollar aan ethereum in bezit heeft. Dit is veel meer dan aanvankelijk werd gedacht. De kans is groot dat dit te maken heeft met zijn eigen NFT collectie die hij vorig jaar lanceerde. De collectie was een groot succes en Trump verdiende hier dus blijkbaar ook een mooi zakcentje mee. 

Naar schatting harkte Trump 4,8 miljoen dollar binnen met de verkoop van de collectie. Dit geld verdiende hij met een licentie deal die hij maakte met het bedrijf achter de NFT collectie. Volgens de financiële documenten is de 2,8 miljoen aan ETH in Trump’s wallet vrijwel volledig afkomstig uit royalty’s van de collectie.

Trump riep herhaadelijk geen fan van crypto te zijn

Dat Trump en diens accountants ervoor hebben gekozen om de ETH niet te verkopen voor keiharde dollars is opmerkelijk. In het verleden heeft Trump namelijk duidelijk aangegeven geen fan te zijn van bitcoin (BTC) en alle andere vormen van crypto.

“Het is geen geld. En de waarde ervan is zeer volatiel en gebakken lucht. Ongereguleerde crypto assets kunnen illegaal gedrag faciliteren, inclusief drugshandel en andere illegale praktijken,” 

Aldus Trump in 2019. Eind 2021 riep hij nog dat crypto “heel gevaarlijk” is. Inmiddels is de Trump dus trots Ethereum hodler, en geen kleintje ook. Met bijna 3 miljoen aan ethereum valt hij in de ‘whale’ categorie.

Trump bereidt zich momenteel voor op de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Hij heeft zijn zinnen namelijk gezet op een terugkeer in het Witte Huis. In het Republikeinse kamp heeft hij momenteel nog weinig last van sterke concurrentie. Wel hangen hem meerdere aanklachten boven het hoofd. Dit lijkt zijn positie in de peilingen echter enkel te verstevigen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie