Simon Bosch Simon Bosch
13/08/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2023 08:00

Donald Trump belegt in crypto: welke coins heeft hij?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Trump-crypto-ethereum

Foto: Shutterstock/Evan El-Amin

Aan op crypto en blockchain sceptische politici is er geen gebrek, ook nu nog steeds niet. Zo was voormalige Amerikaanse president en huidig presidentskandidaat Donald Trump absoluut geen fan van crypto. Maar blijkbaar is hij er langzaam warmgelopen, want volgens nieuwe juridische documenten bezit hij wel degelijk de vernuftige activa.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Donald Trump bezit cryptocurrencies

Dat blijkt uit een document van het United States Office of Government Ethics (OGE). Trump is inmiddels weer presidentskandidaat, wat betekent dat hij op moet geven wat hij bezit. Op pagina 80 van het document staat vermeld ‘Cryptocurrency Wallet (Ethereum)’, waar een waarde van 250.001 dollar tot 500.000 dollar in zou zijn opgeslagen. Veel geld is het voor hem niet, Forbes schat zijn vermogen immers op zo’n 2,5 miljard dollar.

Of het gaat om een Ethereum-wallet met daarin ethereum of om een Ethereum-wallet met ook ERC-20-tokens is niet duidelijk. Het zou kunnen dat er andere tokens in zijn opgeslagen, want de presidentskandidaat is geen vreemde meer van het investeren in crypto.

Vorig jaar bracht Trump namelijk een reeks non-fungible tokens (NFT’s) uit. Daarop stond hij als cartoonfiguur onder meer afgebeeld als superheld, golfer, sheriff en astronaut. De collectie was in één dag uitverkocht.

Een paar maanden hierna introduceerde hij zelfs een tweede collectie, die bovendien razendsnel uitverkocht raakte. Nadat hij gearresteerd werd schoten de prijs en het handelsvolume flink omhoog.

Het document toont ook dat hij 297.839 dollar heeft verdiend aan deze NFT’s. De kans is dus groot dat de Ethereum-wallet nog iets anders herbergt dan de NFT’s.

Advertisement

Trump was voorheen fel anti-crypto

De details zijn enigszins opvallend, want voorheen was hij fel anti-crypto. Eind 2021 noemde hij de activa ‘heel gevaarlijk’, hij bezat liever de Amerikaanse dollar. Het frustreerde hem dat niemand er iets aan deed om een einde te maken aan cryptocurrencies. Ook tijdens zijn presidentsschap in 2019 verklaarde hij geen fan te zijn bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Ze zouden gebakken lucht vertegenwoordigen en criminaliteit bevorderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement