Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/06/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 18 juni

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Wrijf het slaap uit je ooghoeken, het is weer tijd voor een nieuwe Koffie met CI: het crypto– en blockchain-nieuws van gisteren. Er is weer veel aan de hand en dat is te merken in ons Telegramkanaal. Wil jij je ook in de discussie mengen en kletsen met zowel ons als onze community van meer dan 800 man? Meld je dan hier aan! Elke doordeweekse dag krijg je er ook gratis en voor nop een video-update van de koers. Terug naar het nieuws:
De top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zag er gisteren aardig gemixt uit. Zo stond bitcoin (BTC) licht in de min en ripple (XRP) in de plus. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een samenwerking tussen Ripple en Moneygram. Daarnaast liet Chainlink een opvallende stijging zien.
Waarom doet bitcoin het de laatste tijd zo goed? Dat heeft volgens sommige analisten mogelijk te maken met de aankondiging van Facebooks eigen cryptocurrency, het nieuws dat Binance Amerikaanse gebruikers gaat weren en de aanstaande halving van Litecoin.
Facebook heeft dan toch eindelijk de white paper van zijn nieuwe cryptocurrency gepubliceerd. Veel geruchten die de afgelopen tijd boven water kwamen lijken grotendeels te kloppen, waaronder de oprichting van de Libra Association en een speciaal fonds dat de waarde van de stable coin moet garanderen.
De Raad van de Europese Unie gaat nieuwe richtlijnen implementeren om data uit de publieke sector beter beschikbaar te stellen. De maatregel is vooral gericht op het stimuleren van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de Europese Unie, zoals blockchain en artificial intelligence (AI).
Nu bitcoin (BTC) en veel andere cryptocurrencies terrein winnen op het gebied van adoptie rijst de vraag; hoe staat het met de crypto-adoptie in de wereld? Statista zocht het uit en zette de resultaten op een rijtje!
Zo, je bent weer bij!
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon