Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/06/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 18 juni

Nieuws
Koffie met CI

Goeiemorgen! Wrijf het slaap uit je ooghoeken, het is weer tijd voor een nieuwe Koffie met CI: het crypto– en blockchain-nieuws van gisteren. Er is weer veel aan de hand en dat is te merken in ons Telegramkanaal. Wil jij je ook in de discussie mengen en kletsen met zowel ons als onze community van meer dan 800 man? Meld je dan hier aan! Elke doordeweekse dag krijg je er ook gratis en voor nop een video-update van de koers. Terug naar het nieuws:
De top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zag er gisteren aardig gemixt uit. Zo stond bitcoin (BTC) licht in de min en ripple (XRP) in de plus. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een samenwerking tussen Ripple en Moneygram. Daarnaast liet Chainlink een opvallende stijging zien.
Waarom doet bitcoin het de laatste tijd zo goed? Dat heeft volgens sommige analisten mogelijk te maken met de aankondiging van Facebooks eigen cryptocurrency, het nieuws dat Binance Amerikaanse gebruikers gaat weren en de aanstaande halving van Litecoin.
Facebook heeft dan toch eindelijk de white paper van zijn nieuwe cryptocurrency gepubliceerd. Veel geruchten die de afgelopen tijd boven water kwamen lijken grotendeels te kloppen, waaronder de oprichting van de Libra Association en een speciaal fonds dat de waarde van de stable coin moet garanderen.
De Raad van de Europese Unie gaat nieuwe richtlijnen implementeren om data uit de publieke sector beter beschikbaar te stellen. De maatregel is vooral gericht op het stimuleren van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de Europese Unie, zoals blockchain en artificial intelligence (AI).
Nu bitcoin (BTC) en veel andere cryptocurrencies terrein winnen op het gebied van adoptie rijst de vraag; hoe staat het met de crypto-adoptie in de wereld? Statista zocht het uit en zette de resultaten op een rijtje!
Zo, je bent weer bij!
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie