Bitcoin (BTC) mining reus Bitmain zet groots in op komende halving

Bitcoin (BTC) mining reus Bitmain zet groots in op komende halving

Bitmain, de Chinese bitcoin mining-gigant, gaat een nieuwe strategie toepassen in aanloop naar de aankomende halving van bitcoin (BTC) volgend jaar. Dat meldt Bloomberg op 10 december.

Jihan Wu, medeoprichter en CEO van Bitmain, wil Bitmain redden door groot op de volgende halving in te spelen van bitcoin, die waarschijnlijk rond mei 2020 zal plaatsvinden. Wu sprak tijdens een Bitmain evenement afgelopen weekend in China.

Wu wil met Bitmain drie nieuwe verkoopstrategieën hanteren. De eerste strategie is de mogelijkheid voor klanten om mining apparatuur als Bitmains Antminers te bestellen middels een aanbetaling, waardoor klanten pas een aantal dagen voor verzending de rest hoeven te betalen.

Advertentie

De tweede strategie is gericht op eigenaren van mining-farms die nog niet genoeg mining apparatuur in huis hebben om op volle capaciteit te draaien. Zij kunnen een overeenkomst met Bitmain afsluiten die dan vervolgens mining-apparatuur aan deze farms verhuurd.

De eigenaren zijn dan verantwoordelijk voor het beheer en ontvangen 25% van de winst terwijl Bitmain zelf 75% van de winst behoudt. Mocht echter de omzet zo laag zijn dat het lager ligt dan de stroomkosten, dan zullen alle geminde tokens naar Bitmain gaan.

Als laatst gaat Bitmain optiecontracten aanbieden voor klanten die grote hoeveelheden apparatuur aanschaffen. De optie houdt in dat mocht de prijs van bitcoin onder $5.000 vallen, dan is Bitmain de risicodrager en betaalt het verschil. Als er echter een rally in de markt blijkt te zijn, waar Bitmain dus op gokt, dan zijn ook de winsten voor Bitmain.

In aanloop naar de vorige twee halvings schoot de koers van BTC omhoog, wat de reden is waarom Wu en Bitmain zich volledig inzetten op de volgende halving. Echter is niet iedereen overtuigd dat de geschiedenis zich hier zal herhalen. Daar twijfelde onlangs analist Willy Woo aan, alsmede Jason Williams, medeoprichter van Morgan Greek Digital.

Jihan Wu vertrok vorig jaar van Bitmain, maar keer dit jaar weer terug. In oktober kwam naar buiten dat hij medeoprichter Micree Zhan plotseling afgezet had. Ook wordt Wu er regelmatig van verdacht medeverantwoordelijk te zijn voor de hard fork van bitcoin in 2017 waardoor bitcoin cash (BCH) ontstond. Zelf ontkent hij dat.

De grote Chinese mining-rivaal Canaan Creative kondigde een paar weken geleden aan dat het $90 miljoen op had gehaald in een initial public offering (IPO) in de Verenigde Staten. Naar verluidt is Bitmain ook van plan om een IPO te houden, maar het is momenteel niet bekend wanneer dat zou zijn.

Eind oktober opende Bitmain nog “‘s werelds grootste bitcoin mining-farm” in Texas.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€15.130,80 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€14.911,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.920,10 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.985,20 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws