Timo Bult Timo Bult
03/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2019 07:00

Mede-oprichter Morgan Creek Digital: "Bitcoin (BTC) halving zal 'non-event' zijn"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mede-oprichter Morgan Creek Digital:

De aankomende bitcoin (BTC) halving is reden voor veel discussies over wat het met de BTC koers zal gaan doen. De een denkt dat er weinig zal gebeuren terwijl de ander een mooie rally verwacht. Jason Williams, mede-oprichter van het digitale activafonds Morgan Creek Digital verwacht weinig van de halving, meldt hij in een onlangs gepubliceerde tweet.
Met het halving event wordt de halvering van de beloningen voor miners bedoeld. Miners ontvangen een beloning van op dit moment 12,5 BTC wanneer zij met succes een block aan de blockchain toevoegen. Om onder andere de inflatie van BTC in toom te houden, wordt deze beloning elke 210.000 block’s (ongeveer elke vier jaar) gehalveerd.
In voorgaande jaren zorgde de halving er voor dat de prijs steeg. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat de instroom van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd terwijl de vraag gelijk blijft. In dat geval zal de prijs van bitcoin volgens de economische basisprincipes stijgen. Williams verwacht er echter niet al teveel van:

Niet populaire mening –

Bitcoin halving in mei 2020 zal niets doen met de prijs. Het zal een non-event zijn.

Een van Williams’ volgers wijst hem er echter op dat de koers na de vorige halvings niet meteen begon te stijgen. In de meeste gevallen duurde dit ongeveer een jaar, zo schrijft @nckbtc in reactie op de tweet van Williams:
https://twitter.com/nckbtc/status/1201232745835515904

Mee eens, niet onmiddellijk tenminste … Bij eerdere halvings duurde het 12-18 maanden voordat de top van de marktcyclus werd bereikt.

In november stelde de analist Willy Woo dat de situatie in aanloop naar de komende halving in mei bijzonder is. Nooit eerder vond de halving plaats tijdens bearish prijsacties, aldus Woo, wat de uitkomst nog onzekerder zou kunnen maken.
De investeerder Alistair Milne verwacht dat de halving juist “de meest dramatische” tot nu toe zal gaan worden. Hij stelde op dat moment, toen bitcoin rond de $8.200 waard was, dat er na de halving op wekelijkse basis bijna $52 miljoen minder aan bitcoin aan de verkoopzijde zal zijn, met grote stijgingen tot gevolg.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie