Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Mede-oprichter Morgan Creek Digital: “Bitcoin (BTC) halving zal ‘non-event’ zijn”

De aankomende bitcoin (BTC) halving is reden voor veel discussies over wat het met de BTC koers zal gaan doen. De een denkt dat er weinig zal gebeuren terwijl de ander een mooie rally verwacht. Jason Williams, mede-oprichter van het digitale activafonds Morgan Creek Digital verwacht weinig van de halving, meldt hij in een onlangs gepubliceerde tweet.

Met het halving event wordt de halvering van de beloningen voor miners bedoeld. Miners ontvangen een beloning van op dit moment 12,5 BTC wanneer zij met succes een block aan de blockchain toevoegen. Om onder andere de inflatie van BTC in toom te houden, wordt deze beloning elke 210.000 block’s (ongeveer elke vier jaar) gehalveerd.

- Advertentie -

In voorgaande jaren zorgde de halving er voor dat de prijs steeg. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat de instroom van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd terwijl de vraag gelijk blijft. In dat geval zal de prijs van bitcoin volgens de economische basisprincipes stijgen. Williams verwacht er echter niet al teveel van:

Niet populaire mening –

Bitcoin halving in mei 2020 zal niets doen met de prijs. Het zal een non-event zijn.

Een van Williams’ volgers wijst hem er echter op dat de koers na de vorige halvings niet meteen begon te stijgen. In de meeste gevallen duurde dit ongeveer een jaar, zo schrijft @nckbtc in reactie op de tweet van Williams:

Mee eens, niet onmiddellijk tenminste … Bij eerdere halvings duurde het 12-18 maanden voordat de top van de marktcyclus werd bereikt.

In november stelde de analist Willy Woo dat de situatie in aanloop naar de komende halving in mei bijzonder is. Nooit eerder vond de halving plaats tijdens bearish prijsacties, aldus Woo, wat de uitkomst nog onzekerder zou kunnen maken.

De investeerder Alistair Milne verwacht dat de halving juist “de meest dramatische” tot nu toe zal gaan worden. Hij stelde op dat moment, toen bitcoin rond de $8.200 waard was, dat er na de halving op wekelijkse basis bijna $52 miljoen minder aan bitcoin aan de verkoopzijde zal zijn, met grote stijgingen tot gevolg.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.252,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.316,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.319,04 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.359,42 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...