Roy van Krieken Roy van Krieken
09/01/2023 14:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 14:09

Bitcoin of XRP? Deze 3 NFT’s kunnen niet in waarde dalen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: SHutterstock/ro9drigo

Een van de moeilijkste taken voor een crypto investeerder is een goed project kiezen. Veelal wordt er dan al snel voor cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of ripple (XRP) gekozen, maar vandaag de dag zijn er een hele hoop andere mogelijkheden beschikbaar. Een van die opties zijn NFT’s. In dit artikel belichten we 3 NFT’s die feitelijk moeilijk, of zelfs helemaal niet, in waarde kunnen dalen en dus tijdens de huidige bearmarkt wellicht het overwegen waard kunnen zijn.

PostNL NFT-cryptopostzegel

Vorig jaar ging PostNL van start met de verkoop van unieke NFT-cryptopostzegels, de NL crypto stamp. Dit is zowel een fysieke postzegel als een NFT die je op de Polygon (MATIC) blockchain kunt verhandelen. Het fysieke deel van de postzegel kan ook daadwerkelijk als zodanig worden gebruikt.

Die prijs van de NL crypto stamp bedraagt 9,05 euro. Dat is precies hetzelfde als een gewone postzegel voor aangetekende post. Wat betekent dit nou? Dat de NL crypto stamp 100% waardevast is, want je hebt in elk scenario nog een postzegel die je voor aangetekende post kunt gebruiken ter waarde van 9,05. Precies hetzelfde als de aankoopprijs.

Daarbovenop komt natuurlijk nog het feit dat je het NFT-deel van de NL crypto stamp ook nog kunt doorverkopen. Het is daarnaast niet gek om te verwachten dat de koers van deze NFT-cryptopostzegels in de toekomst enkel zal stijgen, maar zelfs in het slechtste scenario verlies je als investeerder dus eigenlijk geen geld. Een unieke kans voor elke handelaar, investeerder of zelfs iemand die simpelweg een aangetekende brief moet versturen in de nabije toekomst!

Je kunt via de website van PostNL kinderlijk eenvoudig je eigen NL crypto stamp bestellen!

NFT’s gedekt door goud

Ondertussen bestaan er een heleboel verschillende soorten NFT’s. Het eerste waar veel mensen aan denken bij de term ‘NFT’ zijn plaatjes van apen of robots die door een computer zijn gegenereerd, maar er is veel meer mogelijk. Zo bestaan er ook NFT’s waarvan de waarde wordt gedekt door fysiek goud!

Dat betekent dat de waarde van dergelijke NFT’s enorm stabiel is! Immers, goud staat al honderden jaren bekend als uitstekende investering om je vermogen te beschermen tijdens onstuimige periodes.

NFT’s van gerenommeerde kunstenaars

Een andere soort NFT’s die zeer waarschijnlijk niet flink zal dalen in waarde zijn NFT’s die gemaakt zijn door beroemde kunstenaars. In veel gevallen gaat het hier om fysieke werken die eveneens ‘getokeniseerd’ zijn in de vorm van een NFT, maar dit hoeft lang niet altijd.

De naam van de kunstenaar die onlosmakelijk met een dergelijke NFT is verbonden zorgt ervoor dat de waarde van de investering beter gewaarborgd kan blijven, of in ieder geval niet direct meebeweegt met de overkoepelende NFT-markt in veel gevallen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie