Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 07:00

Dit is hoe deze influencer $340 duizend aan NFT’s verloor

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Kmpzzz/Shutterstock

CryptoPunks was de allereerste non-fungible token (NFT) art die in 2017 op de markt kwam. Deze collectie bestaat uit 10.000 unieke gepixelde figuren en was gelanceerd door de studio van Larva Labs. In maart 2022 werd de NFT collectie echter overgenomen door Yuga Labs, het bedrijf achter Bored Ape Yacht Club.

In 2021 explodeerde de NFT-markt en waren CryptoPunks een van de duurste NFT’s op de markt. In het afgelopen jaar kreeg de NFT markt, net als alle cryptocurrencies, flinke klappen te verduren. Echter wist CryptoPunk nummer 2924 in september vorig jaar nog steeds voor een bedrag van maar liefst 3.300 ethereum (ETH) over de toonbank te vliegen. Dit had destijds een waarde van bijna $4,5 miljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

$340 duizend aan CryptoPunks verloren

NFT influencer CryptoNovo maakte op 4 januari op Twitter bekend dat hij slachtoffer was geworden van een cyberaanval waarin hij twee CryptoPunks verloor. De twee CryptoPunks werden gelijk verkocht door de aanvaller voor 70 ETH en 199 ETH, ter waarde van respectievelijk $88.550 en $251.735 tegen de huidige ethereum koers. Hiermee heeft CryptoNovo in totaal ongeveer $340.000 verloren met deze twee verzamelitems.

Enkele andere NFT’s zijn ook van de influencer afgenomen, waaronder Meebits, CloneX, Mutant Ape Yacht Club en Bored Ape Yacht Club NFT’s.

CryptoNovo´s iconische groene muts-dragende Punk is gespaard gebleven, alhoewel de eigenaar het item wel lijkt te hebben verkocht. CryptoNovo heeft meer dan 18.000 volgers op twitter en staat bekend om het dragen van maskers waardoor hij eruitziet als de groene muts-dragende CryptoPunk die hij voor het eerst kocht in 2020.

Twitteraar ‘Proper’ wees erop dat phishing hoogstwaarschijnlijk de oorzaak was van dit grote verlies. Iemand zou hem mogelijk misleid hebben om een kwaadwillende DApp te autoriseren om zijn tokens te verplaatsen.

Advertentie

Verrassend goed jaar voor NFT’s

Ondanks de zware bearmarkt in het afgelopen jaar kon je onlangs in het NFT nieuws lezen dat de totale opbrengst van de NFT sector maar net iets lager uitkwam dan in 2021. De eerste paar maanden zorgden, ondanks een gestage neergang maand op maand, voor een verrassend positief jaar op de NFT markt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie