Erik Juffermans Erik Juffermans
05/01/2023 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 16:35

NFT markt deed het verrassend goed in 2022 ondanks crypto crash

icon-nft
NFT nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

Ondanks het zware jaar voor de gehele crypto sector, hebben non-fungible tokens (NFT) het verrassend goed gedaan het afgelopen jaar. Een sterke start voor de NFT sector aan het begin van 2022 zorgde voor een algemeen prima jaar als gevolg. De totale opbrengst van de NFT sector kwam iets lager uit dan in heel 2021; het piekjaar voor NFT’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT markt haalde 24,7 miljard dollar op

Het platform DappRadar deed onderzoek naar de NFT cijfers van 2022. Volgens de onderzoekers zag 2022 een gestage neergang maand op maand wat betreft de opbrengst in de NFT sector. Een zeer sterke eerste paar maanden maakten echter het jaar over het algemeen verrassend positief.

De NFT markt genereerde in 2022 zo’n 24,7 miljard dollar. In 2021, het jaar waarin de NFT markt piekte, bracht de NFT markt 25,1 miljard dollar op. 2022 was dus bijna zo succesvol als 2021. 

Een ander opmerkelijk resultaat dat naar voren kwam was dat het aantal NFT transacties toenam in vergelijking met 2021. Prijzen van NFT’s daalden in 2022 aanzienlijk, maar het aantal transacties nam juist toe. Meer NFT’s werden verhandeld in 2022 tegen relatief lagere prijzen. Deze daling in prijzen is geen verrassing, gezien de algemene negatieve marktcondities van crypto in 2022.

Een sterke start van 2022

2022 begon dus sterk voor de NFT sector, en even leek het er op dat het zelfs een beter jaar zou worden dan 2021. Opensea, verreweg de populairste NFT marktplaats van 2022, zette zelfs een recordmaand neer in januari, met een handelsvolume van 5 miljard dollar. In april zorgden lanceringen van Yuga Labs en een metaverse game van Bored Ape Yacht Club zelfs tot een recorddag wat betreft handelsvolume. 

Helaas kon dit momentum de rest van het jaar niet worden doorgezet. Vanaf mei werd er virtueel maand op maand een daling in populariteit en handelsvolume geregistreerd. Een eventuele opleving van de cryptomarkt in 2023 zou een vergelijkbare opleving van de NFT sector tot gevolg hebben. Tot die tijd zal de NFT activiteit hoogstwaarschijnlijk op een laag pitje blijven staan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie