Timo Bult Timo Bult
29/09/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2022 19:05

Ethereum CryptoPunk NFT verkocht voor $4,5 miljoen, zo ziet hij eruit

icon-nft
NFT nieuws
Ethereum CryptoPunk NFT verkocht voor $4,5 miljoen, zo ziet hij eruit

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

In het eerdere NFT nieuws vandaag viel te lezen dat het handelsvolume van de non-fungible token (NFTmarkt hard is afgenomen. Dat neemt echter niet weg dat er niet alsnog uitschieters plaats kunnen vinden. Gisteren werd CryptoPunk nummer 2924 namelijk verkocht voor een bedrag van maar liefst 3.300 ethereum (ETH). Benieuwd hoe die CryptoPunk eruitziet? Lees dan verder!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s nog steeds gewild onder ‘big spenders’

De CryptoPunk NFT-collectie is een van de oudste collecties in dit genre. Het project werd in 2017 gelanceerd door Larva Labs en is geïnspireerd door de cyberpunk beweging en punk scene in Londen. In totaal zijn er 10.000 CryptoPunks op de markt en een aantal van deze NFT’s is extreem gewild.

Zo ook CryptoPunk 2924. Op de afbeelding is een aap te zien die een hoodie draagt. In de onderstaande tweet is te zien hoe het eruit ziet.

De NFT, die in principe als eigendomsbewijs fungeert voor het plaatje, werd verkocht voor een bedrag van 3.300 ETH. Dat was op dat moment bijna $4,5 miljoen waard. Het is een opvallende verkoop in deze tijd waarin vrijwel de hele cryptomarkt het moeilijk heeft.

Niet de duurste CryptoPunk NFT

$4,5 miljoen is een enorm bedrag, maar zeker niet het hoogste bedrag ooit dat iemand heeft neergelegd voor een NFT uit deze collectie. Eerder dit jaar ging CryptoPunk 5822 namelijk over de toonbank voor $23,7 miljoen.

In 2021 werd er zelfs nog een verkocht voor $532 miljoen, echter bleek het om een publiciteitsstunt te gaan. Iemand had zijn CryptoPunk namelijk van zichzelf gekocht met geld afkomstig uit een zogenoemde flash loan, een soort lening. Het betrof toen dus geen echte verkoop dus die tellen we niet mee.

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een stap in de NFT-wereld gezet. Zelfs onze eigen PostNL lanceerde onlangs zijn Crypto Stamps. Lees hier hoe je bepaald hoeveel deze NFT postzegels op dit moment waard zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement