Roy van Krieken Roy van Krieken
27/09/2022 14:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2022 14:05

Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

Nieuws
Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

Foto: Lea Rae / Shutterstock.com

Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen met uiteraard als doel om een leuk zakcentje te verdienen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De waarde van de NL crypto stamp

Doordat de PostNL NFT’s verhandeld kunnen worden op de Polygon (MATIC) blockchain kunnen handelaren op basis van de vraag en het aanbod hun eigen prijs bepalen bij een eventuele doorverkoop.

Op de grootste NFT-marktplaats ter wereld, OpenSea, kunnen we zien dat de eerste NL crypto stamps al worden aangeboden en verkocht. Dit is ook de beste plek om te kijken wat jouw NFT-cryptopostzegels op dit moment waard zijn in MATIC of ethereum (ETH).

Als we naar de activiteit van de NL crypto stamp op OpenSea kijken dan valt eigenlijk al direct op dat de floor price van de cryptopozegel, dat betekent de minimumprijs waarvoor de crypto stamps op de marktplaats worden aangeboden, sinds de start van de mainsale al behoorlijk is gestegen.

Op 23 september was deze floor price op OpenSea 0,01 ETH, ofwel zo’n 13 dollar. Vandaag is deze floor price al gestegen tot 0,0207 ETH, ofwel 27 dollar. Dat betekent een rendement van meer dan 100% in slechts een paar dagen tijd.

Houdt wel in je achterhoofd dat het volume nog erg laag is. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk alles te maken met het feit dat de meeste handelaren nog wachten voordat zij hun felbegeerde crypto stamps weer willen doorverkopen.

Advertentie

Crypto stamps in het buitenland

De koersen van crypto stamps die in het verleden in het buitenland gelanceerd zijn kunnen ook een indicatie geven voor een mogelijk verloop van de koers van de NL crypto stamps. Zo heeft de Österreichische Post ook NFT-cryptopostzegels gelanceerd en deze lijken fundamenteel erg veel op de crypto stamps van PostNL.

Deze cryptopostzegels stegen in veel gevallen enorm in waarde. Soms met wel meer dan 1000%. Het is niet gek om te verwachten dat de NL crypto stamp vergelijkbare koersbewegingen zal doormaken in de nabije toekomst. Ben je een handelaar en heb jij de NL crypto stamp gekocht met de ambitie om een leuk rendement te behalen? Houd dan OpenSea de komende tijd goed in de gaten.

Voor meer informatie over de NL crypto stamp kun je op de website van PostNL terecht. Er zijn op dit moment nog NL crypto stamps te koop, dus sla je slag indien je dat nog niet hebt gedaan!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie