Wessel Kersting Wessel Kersting
28/07/2022 10:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2022 10:22

Hackers richting zich vooral op NFT Discord servers

icon-nft
NFT nieuws
Hackers richting zich vooral op NFT Discord servers

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Twee Web3 beveiligingsbedrijven hebben onlangs in een rapport laten weten dat er veel hackers zich richten op non-fungbile token (NFT) projecten. Hierbij zijn ze hoogstwaarschijnlijk verbonden met eenzelfde groep die doet alsof zij een Discord server administrators account hebben.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Steeds meer aanvallen op NFT Discord servers

Volgens een recent analyserapport van TRM Labs, een bedrijf dat zich focust op de compliance en risk management van digitale activa, gebeuren er steeds meer cyberaanvallen op NFT collecties in 2022. Al deze hacks hebben in totaal al voor $22 miljoen aan schade gezorgd in mei.

In het rapport beschrijft TRM Labs dat de cyberaanvallen die verbonden zijn aan NFT minting oplichtingen met 55% zijn gestegen in juni vergeleken met de vorige maand. Deze hacks zijn uitgevoerd middels de eerder genoemde Discord accounts.

“Sinds 2022 hebben we deze compromissen op grote schaal zien gebeuren, met name op Discord”, vertelde TRM Labs-onderzoeker Monika Laird in een interview.

TRM Labs heeft meer dan 100 berichten gekregen van verschillende gehackte Discord kanalen over de afgelopen twee maanden. Deze berichten kregen zij binnen via een speciaal daarvoor opgesteld platform, genaamd Chainabuse. Laird zegt dat de aanvallen vooral gericht zijn op de ERC-721 tokens. Dit is de token standaard voor non-fungible tokens op de Ethereum (ETH) blockchain. Ook geeft ze aan dat uit on-chain data blijkt dat de meeste van deze aanvallen zijn uitgevoerd door een specifieke groep hackers.

Advertentie

Verschillende voorbeelden voorbij zien komen

In het verleden zagen we al een paar keer deze hacks voorbij komen. Zo was de Bored Ape Yach Club (BAYC) gehack. Bij deze hack maakte de hackers zo’n 145 ETH buit, wat toen goed was voor ongeveer $200.000. Ook is OpenSea gehackt en zijn er phishing links verspreid.

Tot slot zagen we ook dat Solana (SOL) NFT’s gehackt is. Al liep het in dit geval niet zo goed af voor de hacker. Een ding die deze zaken gemeen hadden is dat de Discord omgeving van deze platformen gehackt is. Het kan dus mogelijk dezelfde groep zijn.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie