Kevin Schijven Kevin Schijven
04/05/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2022 16:04

Niet dogecoin, maar apecoin stijgt en crasht na Elon Musk tweet

icon-nft
NFT nieuws
Niet dogecoin, maar apecoin stijgt en crasht na Elon Musk tweet

Foto: mundissima / Shutterstock.com

We weten van Tesla CEO Elon Musk, de rijkste persoon op aarde, dat hij met een enkel Twitterbericht de koers van dogecoin (DOGE) flink kan laten stijgen. Ditmaal zorgt de miljardair echter voor een flinke stijging van apecoin (APE).

Musk, die Twitter wil overnemen voor $43 miljard, had eerder vandaag zijn profielplaatje op de sociale mediawebsite veranderd naar een collage van verveelde apen. Het gaat dan om de non-fungible token (NFT) apen uit de beruchte Bored Ape Yacht Club (BYAC).

Dat zorgde ervoor dat de koers van apecoin, die eerst achter bleef op de rest van de cryptocurrencies, een enorme sprong maakte. De APE koers schoot van $14,5 naar $17,5, een stijging van bijna 21% in minder dan een uur.

Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Is Musk een Bored Ape NFT fan, of juist niet?

Vervolgens corrigeerde de koers onmiddellijk weer. APE komt op het moment van schrijven op $15,8 uit, maar staat daarmee alsnog 3% in de plus vandaag. Die onmiddellijke daling had wellicht met het volgende bericht van Musk te maken:

Het lijkt er wellicht op dat Musk met zijn collage van Bored Ape’s mogelijk juist de draak steekt met NFT’s. Twitter ondersteunt sinds begin dit jaar een nieuwe functie om NFT’s aan profielplaatjes te koppelen. Met name zijn de Bored Apes hier populair voor, vooral onder beroemdheden. Dat komt waarschijnlijk doordat deze NFT’s zeer duur zijn.

Het profielplaatje van Musk is echter maar een stock foto. Musk liet al begin dit jaar weten dat hij geen fan is van de NFT-functie op Twitter. Hij noemde het “bullshit” dat Twitter hier middelen aan besteed in plaats van het bestrijden van oplichters op het platform.

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat het aantal oplichtingen met Bored Ape NFT’s in een rap tempo toeneemt. Een groot deel van die scams verloopt via Twitter, het platform wordt de laatste tijd overspoeld met oplichters. Musk beloofde daar eerder iets aan te doen, maar kan hij deze belofte waarmaken?

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie