Ivo Melchers Ivo Melchers
15/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2023 09:00

Rapper Snoop Dogg gaat nog dieper de wereld van crypto in

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Tinseltown

De wereldberoemde rapper Snoop Dogg heeft inmiddels al meerdere uitstapjes in de wereld van Web3 op zijn naam staan. Zo lanceerde hij eind 2021 al zijn allereerste non-fungible token (NFT) collectie bestaande uit verschillende portretten van hem van verschillende momenten uit zijn leven. Ook heeft hij vorig jaar zijn eigen muziek uitgebracht als NFT’s in samenwerking met Gala Music en enkele maanden later werd tevens Cardano (ADA) uitgekozen om zijn eigen liedjes en unieke verzamelitems in de vorm van NFT’s uit te brengen.

Na een periode van radiostilte laat Snoop Dogg wederom van zich horen in Web3: hij heeft namelijk een nieuwe NFT collectie gelanceerd die toegang verleent tot exclusieve content en kansen die verband houden met zijn aanstaande concerttournee.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Evoluerende NFT’s

De NFT’s, genaamd ‘Snoop Dogg Passport’, zijn volgens de website vergelijkbaar met een ‘’tourposter die evolueert met elke plaats waar Snoop Dogg op tournee stopt’’. Bezitter van een NFT zullen toegang krijgen tot behind-the-scenes content, exclusieve merchandise, ticketverkoop, muziekplaylists, kunst en bovendien ervaringen van de muziekicoon zelf.

De zomertour waar de NFT betrekking op heeft begint op 7 juli in Vancouver.

Snoop Dogg heeft tevens een verzameling NFT kunstwerken genaamd ‘Snoop Selects’ samengesteld die middels een airdrop uitgedeeld wordt aan alle paspoorthouders.

De Amerikaanse rapper zei het volgende over de lancering van zijn nieuwe collectie:

‘’Met de paspoortserie kan ik mijn fans de kans geven om met mij de wereld rond te reizen – dat heeft nog nooit iemand gedaan. Ik ben altijd een pionier geweest en digitale merch maakt deel uit va de toekomst. Ik hoop dat andere artiesten kunnen zien wat ik doe en zelf kunnen blijven innoveren.’’

Ethereum schalingsnetwerk Arbitrum

Elke Snoop Dogg Passport NFT zal gemint worden op het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Arbitrum (ARB) voor een prijs van 0,025 ETH. Tegen de huidige ethereum koers betaal je dus ongeveer 43 dollar om een NFT te bemachtigen. Er is geen limiet op de totale beschikbare voorraad en gebruikers kunnen maximaal 100 NFT’s tegelijk kopen.

Arbitrum is een layer-2 blockchain die gebruik maakt van zogeheten ‘optimistic rollups’ om snellere en goedkopere transacties te garanderen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement