Timo Bult Timo Bult
05/04/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 13:15

Cardano-oprichter en Snoop Dogg slaan handen ineen met nieuwe NFT’s

icon-nft
NFT nieuws
Cardano-oprichter en Snoop Dogg slaan handen ineen met nieuwe NFT's

Foto: Tinseltown / Shutterstock.com

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat zijn nieuwe muziek als non-fungible tokens (NFT) uitbrengen op Cardano (ADA). Dat blijkt uit een recente aankondiging van de artiest op Twitter. Vandaag zal de rapper Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoeten op Twitter Spaces.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Snoop Dogg lanceert NFT’s op Cardano

De NFT lancering op Cardano vloeit voort uit een samenwerking tussen Snoop Dogg en Clay Nation. Naast nog niet uitgebrachte muziek zullen ook “iconische verzamelobjecten en ‘pitches‘” als NFT’s worden uitgebracht. In de aankondiging is de rapper in kleivorm te zien waarin hij zegt:

“Ik houd Cardano en web3 in de gaten en het is geweldig.”

Vandaag zal de rapper Hoskinson ontmoeten in een Twitter Space, iets wat iedereen kan bijwonen via het sociale mediaplatform. Ook zal de precieze lanceerdatum hier bekend gemaakt worden. De ontmoeting zal vanavond om 20:00 Nederlandse tijd plaatsvinden.

NFT’s zijn zeker niet nieuw voor Snoop Dogg

Dat de rapper een NFT lanceert is niet de eerste keer. In december vorig jaar bracht hij al een NFT uit genaamd “Decentral Eyes Dogg.” De unieke token bestaat uit een animatie met verschillende portretten van hem. Deze NFT ging uiteindelijk voor 188 ethereum (ETH) over de toonbank.

En ook het uitbrengen van muziek op de blockchain is niet nieuw. In februari bracht de rapper verschillende nummers uit in samenwerking met Gala Music, “de eerste gedecentraliseerde platenmaatschappij ter wereld.” De oplage bestaat uit 25.000 NFT’s waarmee Snoop Dogg naar verluidt $125 miljoen heeft opgehaald.

Cardano komt langzaam op gang

De samenwerking is een mooie ontwikkeling voor Cardano. Het netwerk is al jaren in ontwikkeling en lijkt nu langzaam van de grond te komen. Eind vorige maand was in het cardano nieuws te lezen dat whales de altcoin groots inslaan. Daarnaast blijkt uit data dat investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA een nieuw record heeft bereikt.

De altcoin zag sinds maart een grote stijging en presteerde daarmee beter dan veel andere cryptocurrencies. Het nieuws dat de grote crypto exchange Coinbase nu cardano staking ondersteunt droeg waarschijnlijk bij aan het positieve sentiment. Inmiddels consolideert ADA rond een prijs van $1,20.

Meer ADA nieuws en analyses ontvangen? Word Crypto Insiders Member en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie