Obligaties op de blockchain in China; een voorbode van wat komen gaat?

Onlangs heeft de centrale bank van China (PBOC) 20 miljard Chinese yuan (ongeveer 2,8 miljard dollar) aan obligaties uitgegeven. Met de opbrengst is de bank voornemens om kleine en micro-ondernemingen te financieren. Op zich is de investering van de bank niet opmerkelijk, maar in dit geval werden de obligaties van de bank uitgegeven middels blockchain-technologie.

Het feit dat de centrale bank van China obligaties heeft uitgegeven door gebruik te maken van blockchain-technologie is opvallend gezien de houding van China ten opzichte van de technologie. Het blockchain-systeem waarmee obligaties werden uitgegeven werd voor de eerste keer in gebruik genomen en zal de komende twee jaar gebruikt worden voor de administratie en tracking van de obligaties.

Ondanks bovenstaande gebeurtenis in schril contrast lijkt te staan met de houding van China ten opzichte van decentrale technologie, ligt deze wel degelijk in lijn met de recent gepresenteerde Chinese strategie omtrent blockchain.

De afgelopen jaren lijkt er weinig spannends te gebeuren op het gebied van innovatie met blockchain-technologie of cryptocurrencies. Dit is niet heel gek, gezien China bitcoin (BTC) in de ban gooide, cryptocurrency exchanges weerde en Initial Coin Offerings (ICO) opdoekte.

Dit jaar werd duidelijk dat de terughoudende houding van China voornamelijk te maken heeft met controle. Een vermoeden dat werd versterkt door bovenstaand verhaal over obligaties, het uitrollen van een nationale cryptocurrency en plannen voor flinke investeringen. China heeft rustig de kat uit de boom gekeken en de boot afgehouden, om zich vervolgens met overtuiging aan blockchain en crypto te wagen.

Toekomstmuziek?

Wellicht leidt de relatief kleine uitgifte van blockchain-obligaties tot een volwaardig gecentraliseerde blockchain. Zo vertelt Arthurine Xiang, de Chief Marketing Officer (CMO) van Quarkchain, dat hij van mening is dat de uitgifte van obligaties een trial is en een vervolg zal hebben:

Als de risico’s draaglijk worden bevonden en de publieke perceptie neigt naar het nieuwe proces, dan zouden dit soort obligaties blijvend uitgegeven kunnen worden en de schaal waarop zal kunnen worden vergroot.

Als de uitgiftes toenemen en uiteindelijk aansluiting vinden op een cryptocurrency-systeem van de Chinese staat, dan zal de mobilisatie van blockchain-technologie in China een duidelijk gecentraliseerd karakter krijgen. Hiermee zullen de voordelen van blockchain worden onttrokken aan de gedecentraliseerde systemen en worden toegeëigend aan overheden of andere grote instellingen.

Blockchain-technologie lijkt flink van de grond te komen in China, maar het is de vraag in welke vorm we de technologie terug zullen zien.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

 

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.426,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.688,40 Kopen
2
Litebit
€26.727,50 Kopen
3
SATOS
€26.902,60 Kopen
Meer nieuws

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto's die gekoppeld zijn aan de...

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft: “Bitcoin...

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was...

Bitcoin (BTC) koers onderuit door ‘double-spend’ aanval of was het ‘FUD?’

Gisterenavond ging in de media plotseling een verhaal rond dat een zogeheten ‘double-spend attack’ plaatsvond op het bitcoin (BTC) netwerk. Echter blijkt dat helemaal...

Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow model blijft intact

Het ging gisterochtend opeens even heel hard! De cryptocurrency koersen, waaronder de bitcoin (BTC) prijs, daalden in hoog tempo af naar prijsniveaus die we...