Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/12/2019 18:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2019 18:20

Obligaties op de blockchain in China; een voorbode van wat komen gaat?

Nieuws

Onlangs heeft de centrale bank van China (PBOC) 20 miljard Chinese yuan (ongeveer 2,8 miljard dollar) aan obligaties uitgegeven. Met de opbrengst is de bank voornemens om kleine en micro-ondernemingen te financieren. Op zich is de investering van de bank niet opmerkelijk, maar in dit geval werden de obligaties van de bank uitgegeven middels blockchain-technologie.
Het feit dat de centrale bank van China obligaties heeft uitgegeven door gebruik te maken van blockchain-technologie is opvallend gezien de houding van China ten opzichte van de technologie. Het blockchain-systeem waarmee obligaties werden uitgegeven werd voor de eerste keer in gebruik genomen en zal de komende twee jaar gebruikt worden voor de administratie en tracking van de obligaties.
Ondanks bovenstaande gebeurtenis in schril contrast lijkt te staan met de houding van China ten opzichte van decentrale technologie, ligt deze wel degelijk in lijn met de recent gepresenteerde Chinese strategie omtrent blockchain.
De afgelopen jaren lijkt er weinig spannends te gebeuren op het gebied van innovatie met blockchain-technologie of cryptocurrencies. Dit is niet heel gek, gezien China bitcoin (BTC) in de ban gooide, cryptocurrency exchanges weerde en Initial Coin Offerings (ICO) opdoekte.
Dit jaar werd duidelijk dat de terughoudende houding van China voornamelijk te maken heeft met controle. Een vermoeden dat werd versterkt door bovenstaand verhaal over obligaties, het uitrollen van een nationale cryptocurrency en plannen voor flinke investeringen. China heeft rustig de kat uit de boom gekeken en de boot afgehouden, om zich vervolgens met overtuiging aan blockchain en crypto te wagen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Toekomstmuziek?

Wellicht leidt de relatief kleine uitgifte van blockchain-obligaties tot een volwaardig gecentraliseerde blockchain. Zo vertelt Arthurine Xiang, de Chief Marketing Officer (CMO) van Quarkchain, dat hij van mening is dat de uitgifte van obligaties een trial is en een vervolg zal hebben:

Als de risico’s draaglijk worden bevonden en de publieke perceptie neigt naar het nieuwe proces, dan zouden dit soort obligaties blijvend uitgegeven kunnen worden en de schaal waarop zal kunnen worden vergroot.

Als de uitgiftes toenemen en uiteindelijk aansluiting vinden op een cryptocurrency-systeem van de Chinese staat, dan zal de mobilisatie van blockchain-technologie in China een duidelijk gecentraliseerd karakter krijgen. Hiermee zullen de voordelen van blockchain worden onttrokken aan de gedecentraliseerde systemen en worden toegeëigend aan overheden of andere grote instellingen.
Blockchain-technologie lijkt flink van de grond te komen in China, maar het is de vraag in welke vorm we de technologie terug zullen zien.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

 

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie