Timo Bult Timo Bult
12/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:40

China investeert tegen eind 2023 $2 miljard in blockchain

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China investeert tegen eind 2023 $2 miljard in blockchain

China zal tegen het einde van 2023 ruim $2 miljard in blockchain-technologie hebben geïnvesteerd. Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport van onderzoeksbedrijf IDC. Het positieve nieuws volgt na andere positieve ontwikkelingen omtrent blockchain-technologie in China.
Volgens IDC zal China zijn investeringen in de ontwikkeling van blockchain-technologie behoorlijk gaan uitbreiden. IDC schat dat China van 2018 tot en met 2023 zijn investeringen elk jaar met 65,7% zal verhogen. Het land zal naast in de bankensector ook in andere sectoren gaan investeren voor de verdere adoptie van blockchain-technologie.
In 2019 zou de focus nog vooral op de bankensector liggen. De komende jaren zullen echter ook de dienstensector, productie en retail aan bod komen. De totale investeringen van China zullen naar schatting uitkomen op $2 miljard. Een van de onderzoekers, Xue Yu, zegt in het rapport:

De officiële erkenning zal de toepassingen van blockchain-technologie stimuleren en zorgt voor een snelle bestedingsgroei in de sector

De houding van China ten opzichte van zowel blockchain als cryptocurrency is de afgelopen tijd soepeler geworden. Zo liet president Xi Jinping zich onlangs nog bijzonder positief uit over de technologie in een toespraak.
Gisteren haalde bitcoin (BTC) de voorpagina van de staatskrant Xinhua. De krant noemt BTC “de eerste succesvolle toepassing van blockchain-technologie.” Een andere Chinese krant liet zich twee weken geleden al positief uit over de technologie.
China is volgens sommige bronnen bezig met het ontwikkelen van een eigen Central Bank-issued Digital Currency (CBDC), een digitale versie van de fiat-valuta. In oktober kondigde de centrale bank van het land, de People’s Bank of China (PBoC), aan dat het op zoek is naar zes blockchain-experts voor de ontwikkeling van de CBDC.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie