Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie China investeert tegen eind 2023 $2 miljard in blockchain

China investeert tegen eind 2023 $2 miljard in blockchain

China zal tegen het einde van 2023 ruim $2 miljard in blockchain-technologie hebben geïnvesteerd. Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport van onderzoeksbedrijf IDC. Het positieve nieuws volgt na andere positieve ontwikkelingen omtrent blockchain-technologie in China.

Volgens IDC zal China zijn investeringen in de ontwikkeling van blockchain-technologie behoorlijk gaan uitbreiden. IDC schat dat China van 2018 tot en met 2023 zijn investeringen elk jaar met 65,7% zal verhogen. Het land zal naast in de bankensector ook in andere sectoren gaan investeren voor de verdere adoptie van blockchain-technologie.

- Advertentie -

In 2019 zou de focus nog vooral op de bankensector liggen. De komende jaren zullen echter ook de dienstensector, productie en retail aan bod komen. De totale investeringen van China zullen naar schatting uitkomen op $2 miljard. Een van de onderzoekers, Xue Yu, zegt in het rapport:

De officiële erkenning zal de toepassingen van blockchain-technologie stimuleren en zorgt voor een snelle bestedingsgroei in de sector

De houding van China ten opzichte van zowel blockchain als cryptocurrency is de afgelopen tijd soepeler geworden. Zo liet president Xi Jinping zich onlangs nog bijzonder positief uit over de technologie in een toespraak.

Gisteren haalde bitcoin (BTC) de voorpagina van de staatskrant Xinhua. De krant noemt BTC “de eerste succesvolle toepassing van blockchain-technologie.” Een andere Chinese krant liet zich twee weken geleden al positief uit over de technologie.

China is volgens sommige bronnen bezig met het ontwikkelen van een eigen Central Bank-issued Digital Currency (CBDC), een digitale versie van de fiat-valuta. In oktober kondigde de centrale bank van het land, de People’s Bank of China (PBoC), aan dat het op zoek is naar zes blockchain-experts voor de ontwikkeling van de CBDC.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.253,69 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.153,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.212,97 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.221,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...