Kevin Schijven Kevin Schijven
11/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2019 10:45

Voorpagina Chinese staatskrant: "Bitcoin (BTC) is eerste succesvolle applicatie van blockchain-technologie"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voorpagina Chinese staatskrant:

De gigantische Chinese staatskrant Xinhua heeft op 11 november een groot artikel over bitcoin (BTC) op de voorpagina staan met de titel: “Bitcoin: de eerst succesvolle toepassing van blockchain-technologie.”


Aldus Matthew Graham, CEO van Sino Global Capital, die als eerst melding deed over het artikel. In het artikel wordt beschreven wat bitcoin is en wordt er zelfs kort op bepaalde technische aspecten ingegaan als cryptografie, consensus algoritmes, mining en halving.
Echter is het artikel niet alleen positief over bitcoin. In het artikel wordt beweerd dat bitcoin geen echte valuta is, dat het alleen maar data is dat niet gekoppeld is aan geld of een andere fysieke waarde waardoor de prijs instabiel is. Tevens wordt er beweerd dat bitcoin voornamelijk gebruikt wordt voor illegale transacties op de zwarte markt en het darknet.
Toch lijkt het erop dat China langzamerhand aan het opwarmen is tegenover bitcoin, dat naast cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s) momenteel nog verboden is in het land.
De andere gigantische staatskrant, de People’s Daily, had twee weken geleden een artikel over blockchain-technologie op de voorpagina staan. Dat werd gepubliceerd kort na de toespraak van president Xi Jinping die zich positief over de technologie uitliet en de koers van bitcoin omhoog liet schieten.
Tevens bleek vorige week dat China toch geen verbod op mining zal doorvoeren. Dat bleek uit een nieuw lijst van de National Development and Reform Commission (NDRC) waar in april mining op geplaatst werd, maar inmiddels dus weer van verwijderd is.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie