Simon Bosch Simon Bosch
24/05/2024 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 17:19

“2025 wordt een goed jaar voor crypto-regulatie”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
“2025 wordt een goed jaar voor crypto-regulatie”

Foto: Tada Images/Shutterstock

Amerikaanse beleidsmakers zijn al jaren hard tegen de crypto-industrie. Net als vorig jaar is ook 2024 niet gemakkelijk. Maar volgens sommigen zal volgend jaar beter worden, want de regels lijken langzaam minder streng en onduidelijk te worden.

Grote bitcoin SV-rechtszaak gaat van start, $9 miljard op het spel
Grote bitcoin SV-rechtszaak gaat van start, $9 miljard op het spel

VS op de goede weg met nieuwe crypto wet

Eerder deze week heeft de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel voor financiële innovatie genaamd FIT21 goedgekeurd. Dit moet niet alleen de crypto-industrie helpen, maar het is wel één van de voornaamste partijen die er baat bij moet hebben.

Als onderdeel van het voorstel hebben vijf leden van de Amerikaanse Financial Services Committee een brief gestuurd naar de Securities and Exchange Commission (SEC), waarin ze de beleidsmaker vroegen om de aanvragen van crypto-ETF’s een eerlijke kans te geven.

Afgelopen donderdag keurde de SEC acht verschillende ethereum-ETF’s goed. Toch was de brief breder dan alleen voor ethereum, schrijft Bloomberg-analist Eric Balchunas op sociale mediaplatform X. De overheid vroeg namelijk om de aanvragen van crypto-beursfondsen in het algemeen op een gelijkwaardige manier te onderzoeken.

Dat suggereert dat we in de nabije toekomst Amerikaanse op altcoins gerichte Exchange Traded Funds kunnen gaan zien, misschien zelfs in de vorm van meer spot-ETF’s. Tot nu toe heeft de SEC alleen spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) goedgekeurd.

Advertentie

2025 beter jaar voor crypto?

Op X schrijft Balchunas’ collega Nathan Dean dat deze week erg gunstig is voor de Amerikaanse industrie. Hij denkt dat dit goed nieuws is voor 2025. De Amerikaanse markt heeft een enorme invloed op de sector in het algemeen, want veel blockchains en crypto-bedrijven vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten.

Hij noemt 2025 als jaar van verandering, want het is niet waarschijnlijk dat FIT21 dit jaar al zal worden goedgekeurd. Wel is het mogelijk dat naast de bitcoin- en ethereum-spot-ETF’s de Amerikaanse wet voor stablecoins zal worden goedgekeurd.

Die is niet alleen gunstig voor de crypto-industrie in zijn geheel, maar ook vooral voor traditionele banken. Zij zullen met deze wet eerder in crypto willen stappen. De wet maakt het namelijk vereist voor uitgevers van stablecoins met een marktwaarde van 10 miljard dollar en meer om een bankenlicentie te hebben.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
SEC krijgt opnieuw forse klap van rechtbank: goed voor crypto?
Advertentie