Home Nieuws Overheid en regulatie 3 Nederlandse bitcoin (BTC) bedrijven zijn aan het register van de DNB...

3 Nederlandse bitcoin (BTC) bedrijven zijn aan het register van de DNB toegevoegd

- Advertentie -

Sinds mei 2020 zijn bedrijven die cryptocurrencies als bitcoin (BTC) verkopen, wisselen en opslaan in Nederland verplicht zich te registreren bij de De Nederlandsche Bank (DNB). Er staan nu vier Nederlandse aanbieders van cryptodiensten in het register van DNB.

Op 5 november werd BLOX, een zusterbedrijf van BTC Direct, aan het register toegevoegd. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht. Mark Bakker, directeur van BLOX, zegt:

7 jaar geleden lanceerden we ons bedrijf en leverden we de basistools voor onze gebruikers om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Destijds werd Bitcoin nog vaak ten onrechte in verband gebracht met fraude en het witwassen van geld en werd de hele branche met argwaan bekeken.

Nu, bijna 7 jaar later, hebben we goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank. BLOX is de gemakkelijkste manier om aan de slag te gaan met Bitcoin.

We willen ervoor zorgen dat iedereen de tools heeft om deel uit te maken van deze technologische en economische innovatie.

BTC Direct haalde onlangs 11 miljoen euro op in een eerste financieringsronde.

De volgende is Anycoin Direct onder de naam Phoenix Payments BV.

Als laatste is er nog het Rotterdamse Litebit. Olivier van Duijn, CEO bij LiteBit, zegt:

Dit is een belangrijke mijlpaal voor de cryptosector, maar vooral voor alle cryptohandelaren in Nederland. Het toezicht van DNB zorgt ervoor dat er alleen nog serieuze spelers overblijven. Met de verplichting tot registratie zet de cryptomarkt in Nederland een grote stap richting volwassenheid. We zijn ontzettend trots dat we een van de eerste partijen zijn die voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank.

Het Amsterdamse AMDAX werd begin vorige maand het eerste bedrijf dat aan het register van DNB werd toegevoegd. Deze nieuwe registratieplicht vloeit voort uit Europese regelgeving omtrent anti-witwasmaatregelen (AMLD5). Echter gaat de regelgeving in Nederland verder dan Europa voorschrijft. Onlangs hebben 25 cryptobedrijven een open brief naar de DNB gestuurd hierover. Nog tientallen bedrijven wachten op een goedkeuring, na 21 november moeten ze hun diensten staken als ze nog niet in het register staan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.711,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.454,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.465,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.480,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.507,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...