Roy van Krieken Roy van Krieken
17/02/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:54

Amerikaanse wetgevers niet blij met crypto Super Bowl advertenties

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse wetgevers niet blij met crypto Super Bowl advertenties

Foto: Ricky Of The World / Shutterstock.com

Amerikaanse crypto bedrijven waren onlangs tijdens de prestigieuze Super Bowl goed vertegenwoordigd. Crypto exchanges Coinbase en FTX, Crypto.com en andere wisten de show te stelen met een advertentie tijdens het felbegeerde sportevenement. Deze advertenties vielen echter niet bij iedereen in de smaak. Onder meer de voorzitter van het Amerikaanse Senate Banking committee, Sherrod Brown, heeft hard uitgehaald naar de advertenties.

Ethereum ETF: Ook grote vermogensbeheerder ziet goedkeuring somber in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto advertenties

Verschillende crypto advertenties werden getoond aan een publiek van meer dan 110 miljoen mensen. Volgens senator Sherrod Brown is dit problematisch, omdat de advertenties volgens hem niet een correct beeld over de risico’s van de crypto industrie hebben gegeven, zo meldt Bloomberg.

Brown haalde tijdens een hoorzitting hard uit naar deze crypto bedrijven. Volgens hem is het totaal onverantwoordelijk om zoveel mensen mogelijk te misleiden met gebrekkige informatie over de mogelijkheden van de crypto sector.

Volgens Brown hadden de crypto bedrijven eerlijk moeten zijn over de volatiliteit van de markt en het potentieel van fraude en diefstal. Aangezien de advertenties vaak niet veel langer dan 1 of 2 minuten waren is het lastig om te bedenken hoe crypto bedrijven al deze informatie in een commercial hadden moeten verwerken.

Elders in de wereld zijn regulatoren ook al over crypto advertenties gevallen. In het Verenigd Koninkrijk zijn crypto advertenties al langer in een doorn in het oog van de regulatoren aldaar. De Advertising Standards Authority heeft al meerdere grote crypto bedrijven opgedragen om te stoppen met het marketingcampagnes in het land.

Regulatie is broodnodig

De uitspraken van senator Brown zijn kenmerkend voor de onduidelijkheid wat betreft de regulatie van de crypto industrie in de Verenigde Staten. Wetgevers en regulatoren hebben zich nog altijd niet definitief gebogen over een uniform stelsel van regelgeving voor de nieuwe industrie.

Het ziet er echter naar uit dat deze regulatie niet nog jaren op zich zal laten wachten. De kans is groot dat in 2022 eindelijk een knoop doorgehakt zal worden. Hoewel drastische regels niet bepaald de voorkeur hebben van crypto executives, zien zij weloverwogen en afgemeten regulatie als een mogelijke boost voor de hele industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie