Roy van Krieken Roy van Krieken
22/12/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 17:05

Arsenal fan token advertenties illegaal, aldus Britse autoriteiten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Arsenal fan token advertenties illegaal, aldus Britse autoriteiten

Eerder dit jaar sloot de Engelse voetbalclub Arsenal een deal met het blockchain bedrijf Chilliz (CHZ) voor de uitgifte van Arsenal fan tokens. Er werd onder meer op de Facebook pagina van Arsenal  uitgebreid geadverteerd voor deze AFC tokens. De Britse Advertising Standards Authority (ASA) is echter van mening dat reclame voor de fan tokens in strijd is met de wet.

Arsenal staat in een alsmaar groeiend lijstje van voetbal- en andere sportclubs die in zee zijn gegaan met een fan token uitgever zoals Chilliz. Vrijwel alle topclubs van Europa hebben inmiddels dergelijke blockchain fan tokens uitgegeven.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

AFC token

Volgens de Engelse toezichthouder is het maken van reclame voor de cryptocurrency in overtreding van de geldende regels omtrent reclames. De reclame voor de AFC token zou misbruik maken van het gebrek aan ervaring van klanten en het investeren in cryptocurrencies bagatelliseren. Er zou door Arsenal niet duidelijk genoeg gesteld worden wat de AFC token nou precies inhoudt en wat de risico’s zijn die met een mogelijke investering gemoeid gaan.

 

Arsenal is het niet eens met deze uitspraak van de ASA en gaat daarom ook in beroep hiertegen. De voetbalclub uit Londen geeft aan dat zij ten allen tijde de verantwoordelijkheid voor hun fans nemen en dat zij alle informatie over mogelijk financieel risico hebben gedeeld met hun achterban.

Advertising Standards Authority

De Britse toezichthouder is al langere tijd bezig met het aanpakken van crypto advertenties in het land. Volgens de ASA zijn veel van deze advertenties misleidend en gevaarlijk voor het publiek dat ze te zien krijgt.

Om die reden werden een aantal bedrijven opgedragen om hun crypto advertenties zo snel mogelijk te verwijderen. Onder deze bedrijven vallen onder meer Amerikaanse crypto exchanges Coinbase en Kraken. Wederom gaf de ASA aan dat de advertenties misbruik maakten van de goedgelovigheid van klanten en dat deze niet goed genoeg de risico’s van een crypto investering kenbaar maakten.

Het is duidelijk dat de ASA in de voetsporen treedt van het beleid van de Engelse centrale bank. Dit orgaan is eveneens erg kritisch over de wereld van cryptocurrencies en het gevaar die deze sector kan bieden aan crypto investeerders in het land.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie