Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2021 15:15

Amerikaanse wetgevers pleiten voor strenge regulatie van stablecoins

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse wetgevers pleiten voor strenge regulatie van stablecoins

Opnieuw staat de stablecoin sector negatief in de schijnwerpers bij Amerikaanse wetgevers. Een prominente senator, Elizabeth Warren, heeft in een video hard uitgehaald naar de crypto industrie, maar vooral stablecoins moesten het ontgelden. Warren is niet de enige Amerikaanse senator met een vergelijkbaar standpunt. De geluiden om strenge regulatie worden steeds luider.

Europese cryptosector nog weinig veranderd sinds belangrijke MiCA-wet
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Elizabeth Warren

Elizabeth Warren staat al langere tijd bekend binnen de crypto gemeenschap om haar anti-crypto standpunten. In de nieuwe video waarschuwt zij voor de decentralized finance (DeFi) en noemt het zelfs het ‘meest duistere gedeelte van de crypto wereld.’

Volgens haar zijn stablecoins de oorzaak van een groot deel van dit ‘kwaad’. Daarom pleit zij  bij het ‘Senate Committee on Banking, Housing and Urban Affairs’ op 14 december voor vergaande en strenge regulatie van de stablecoin sector.

Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde wordt gekoppeld aan een achterliggende valuta. Vaak is dat de Amerikaanse dollar, maar het kan ook bijvoorbeeld de euro zijn. Uitgevers van dergelijke cryptocurrencies dienen elke token die in de circulatie beland te dekken met een reserve. Om deze reserve bestaan bij veel stablecoin bedrijven zoals Tether grote vraagtekens.

Tether werd een paar dagen geleden nog voor de rechter gesleept, omdat aanklagers stelden dat Tether veelvuldig heeft gelogen over de reserves die zij hebben.

Stablecoin gevaar

Warren is bij lange na niet de enige senator die zich zorgen maakt over stablecoins en de rol die zij spelen in de alsmaar groeiende crypto sector. Senator Sherrod Brown noemt stablecoins ‘magisch geld’ en gaf aan dat hij zich grote zorgen maakte over de economische stabiliteit als gevolg van de stablecoin sector.

Ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al meerder keren aangegeven dat zij de situatie omtrent stablecoins nauwlettend en de gaten houden en dat zij zich behoorlijke zorgen maken.

Het is daarom niet gek om te verwachten dat er in de toekomst een uniform stelsel van strenge regulatie gaat komen om de stablecoin sector onder controle te krijgen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie