Erik Juffermans Erik Juffermans
09/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 06:00

Bitcoin voorstander loopt voorop in Argentijnse presidents peilingen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin voorstander loopt voorop in Argentijnse presidents peilingen

Foto: illpaxphotomatic/Shutterstock

We schreven er al eerder over: de penibele economische situatie in Argentinië. Hyperinflatie klopt op de deur, de centrale bank heeft geen dollars meer en mensen zoeken hun heil in crypto. Als het aan een potentiële nieuwe president ligt, kan Argentinië wellicht in de voetsporen van El Salvador treden en bitcoin (BTC) adopteren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin voorstander populair

Bovenaan in de Argentijnse presidents peilingen staat ene Javier Milei. In een poll van april staat Milei comfortabel bovenaan met bijna een derde van de stemmen, meldt Tuur Demeester op Twitter. Opmerkelijk genoeg is Milei groot voorstander van crypto en vooral van bitcoin. Bitcoin kan een grote uitkomst zijn tegen de hyperinflatie in het land.

Milei groeide op in tijden van hyperinflatie, en lijkt compleet klaar te zijn met de economische situatie en de incompetente politici van zijn land. In een interview voor een nieuwsprogramma sprak hij zich in het verleden fel uit over de centrale bank en ‘corrupte’ politici. Bitcoin is volgens hem een manier om geld terug aan de particuliere sector te geven, de originele eigenaar van het financiële systeem, aldus Milei.

In de voetsporen van El Salvador?

We willen niet op de feiten vooruit lopen. Maar mocht Milei verkozen worden als president van Argentinië, dan is de kans reëel dat bitcoin een rol gaat spelen in het land. Het doet denken aan El Salvador, dat in 2021 Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Vooralsnog doet het land het verrassend goed, en ook het volk lijkt achter diens president Nayib Bukele te staan.

Een groeiend aantal landen in de Latijns-Amerikaanse regio lijken inspiratie te halen uit het bitcoin beleid van El Salvador. Zo roepen steeds meer politici, in onder andere Guatemala, Costa Rica, Nicaragua en Colombia, op tot adoptie van bitcoin. De landen hopen net zoals El Salvador op meer economische ontwikkeling en meer onafhankelijkheid van het internationale politieke toneel.

Op 22 oktober zullen de presidentsverkiezingen plaatsvinden in Argentinië. Het is dus nog even wachten, maar vooralsnog staat bitcoin voorstander Javier Milei er goed voor. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie