Erik Juffermans Erik Juffermans
19/03/2023 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 16:15

Cardano oprichter boos over uitspraken van EU politicus over crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Cardano oprichter boos over uitspraken van EU politicus over crypto

Foto: Andrew Angelov/Shutterstock

Gisteren schreven we over de uitspraken van Johan van Overtveldt, voormalig Belgisch minister van Financiën en lid van het Europees parlement. Afgelopen vrijdag riep van Overtveldt via een Tweet op tot een compleet verbod op crypto. Hij vergeleek hierbij onder andere crypto met drugs. Volgens Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is de opmerking van het Europees parlement lid totale onzin.

Ethereum ETF: Ook grote vermogensbeheerder ziet goedkeuring somber in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Cardano oprichter: “trap er niet in”

Van Overtveldt let de schuld voor de huidige bankencrisis neer bij de crypto sector, en roept op tot een compleet crypto verbod.

Nog een les te trekken uit de huidige bankcommotie. Leg een strikt verbod op cryptocurrencies op. Speculatief gif en geen enkele economische- of sociale toegevoegde waarde. Als een overheid drugs verbiedt, moet ze ook crypto’s verbieden.” 

Aldus van Overtveldt via Twitter. De oprichter van Cardano vindt de opmerking van van Overtveldt onzin en problematisch. Volgens hem hebben politici de huidige bankencrisis gecreëerd, en heeft dit niks met crypto te maken. Mensen moeten de namen van anti-crypto figuren in de politiek onthouden zodat ze weten op wie ze niet moeten stemmen bij verkiezingen.

“De centrale banken en politici hebben deze bankencrisis gecreëerd en nu geven ze crypto de schuld. Trap er niet in, en onthoud de namen voor als het tijd is om te stemmen. Stem voor crypto.”

Van Overtveldt krijgt kritiek

Zoals gezegd meent de voormalig Belgisch minister van Financiën dat crypto geen enkele economische of sociale toegevoegde waarde heeft. 

Een reactie van een Twitteraar vroeg van Overtveldt even te denken aan de miljarden mensen op aarde zonder toegang tot het bankensysteem. Volgens de Twitteraar hebben ook talloze inwoners van landen met torenhoge inflatie zeker baat bij crypto. 

De vijandige tweet van van Overtveldt komt in navolging van de sluiting van meerdere Amerikaanse banken die zaken deden met de crypto industrie. De banken Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature Bank vielen om na zware liquiditeitsproblemen. Volgende maand zal het Europese parlement stemmen over crypto regelgeving in Europa.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie