Kevin Schijven Kevin Schijven
31/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2019 07:00

China heeft wellicht binnenkort een eerste blockchain ETF

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China heeft wellicht binnenkort een eerste blockchain ETF

China heeft wellicht binnenkort zijn eerste blockchain exchange-traded fund (ETF). Dat blijkt uit een aanvraag voor een ETF ingediend bij de financiële toezichthouder van China, de China Securities Regulatory Commission (CSRC).
De voorgestelde ETF, genaamd Penghua Shenzen Stocks Blockchain ETF, is bedoeld om de prestaties van beursgenoteerde openbare aandelen met bedrijven in de blockchain-industrie te volgen en weer te geven.
De aanvraag is ingediend door Penghua Fund, een vermogensbeheerder van meer dan $80 miljard aan activa, uit Shenzhen. Het zou de eerste blockchain ETF in China zijn als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blockchain 50 Index

Op dezelfde dag heeft de Shenzhen Stock Exchange (SZSE) een Blockchain 50 Index gelanceerd, een index dat bestaat uit de top 50 blockchain-bedrijven qua marktkapitalisatie in Shenzhen.
Men moet rekening houden dat, ook al wordt de bovenstaande blockchain ETF goedgekeurd, dit niet per se hoeft te leiden naar een goedkeuring van een cryptocurrency-gebaseerde ETF in China.
Hoewel China heeft besloten om blockchain-technologie compleet te omarmen, na de toespraak van president Xi Jinping, blijven cryptocurrencies vooralsnog een taboe in het land. Wellicht omdat China van plan is binnenkort een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) uit te brengen.
Onlangs had de central bank van China, de People’s Bank of China (PBoC), bijna $3 miljard aan obligaties uitgegeven middels blockchain-technologie.
In de Verenigde Staten heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) ook nog geen enkele cryptocurrency-gerelateerde ETF goedgekeurd. Onlangs reageerde Bitwise op de afkeuring van de aanvraag van hun bitcoin (BTC) ETF. Kort daarvoor meldde de SEC dat het de aanvraag zou herzien. Ook werd onlangs de aanvraag van Wilshire Phoenix uitgesteld naar februari 2020.
De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie