China heeft wellicht binnenkort een eerste blockchain ETF

China heeft wellicht binnenkort zijn eerste blockchain exchange-traded fund (ETF). Dat blijkt uit een aanvraag voor een ETF ingediend bij de financiële toezichthouder van China, de China Securities Regulatory Commission (CSRC).

De voorgestelde ETF, genaamd Penghua Shenzen Stocks Blockchain ETF, is bedoeld om de prestaties van beursgenoteerde openbare aandelen met bedrijven in de blockchain-industrie te volgen en weer te geven.

De aanvraag is ingediend door Penghua Fund, een vermogensbeheerder van meer dan $80 miljard aan activa, uit Shenzhen. Het zou de eerste blockchain ETF in China zijn als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Blockchain 50 Index

Op dezelfde dag heeft de Shenzhen Stock Exchange (SZSE) een Blockchain 50 Index gelanceerd, een index dat bestaat uit de top 50 blockchain-bedrijven qua marktkapitalisatie in Shenzhen.

Men moet rekening houden dat, ook al wordt de bovenstaande blockchain ETF goedgekeurd, dit niet per se hoeft te leiden naar een goedkeuring van een cryptocurrency-gebaseerde ETF in China.

Hoewel China heeft besloten om blockchain-technologie compleet te omarmen, na de toespraak van president Xi Jinping, blijven cryptocurrencies vooralsnog een taboe in het land. Wellicht omdat China van plan is binnenkort een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) uit te brengen.

Onlangs had de central bank van China, de People’s Bank of China (PBoC), bijna $3 miljard aan obligaties uitgegeven middels blockchain-technologie.

In de Verenigde Staten heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) ook nog geen enkele cryptocurrency-gerelateerde ETF goedgekeurd. Onlangs reageerde Bitwise op de afkeuring van de aanvraag van hun bitcoin (BTC) ETF. Kort daarvoor meldde de SEC dat het de aanvraag zou herzien. Ook werd onlangs de aanvraag van Wilshire Phoenix uitgesteld naar februari 2020.

De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€41.227,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€41.570,20 Kopen
2
Litebit
€41.628,90 Kopen
3
SATOS
€41.966,40 Kopen
Meer nieuws

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de ‘FUD’ opgelost?

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit...

Kijk uit met bitcoin (BTC) als je niet zoveel geld hebt als Elon Musk, zegt Bill Gates

Bill Gates waarschuwt mensen dat ze op moeten passen met het investeren in bitcoin (BTC), vooral als ze niet zo veel geld hebben als...

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een...

Bitcoin (BTC) en altcoin koersen krijgen nog een klap, $200 miljard verdampt in 24 uur tijd

De flash crash gisteren zorgde voor paniek bij veel traders! En dat is ook niet zo gek, de bitcoin (BTC) koers verloor namelijk in een uur tijd bijna...

Ripple krijgt nog een tegenslag nadat MoneyGram gebruik van XRP staakt

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse overboekingsdienstverlener MoneyGram geen gebruik meer maakt van Ripple's On-Demand Liquidty (ODL) oplossing. Dit betekent echter niet dat...

Broodnodige Ethereum (ETH) update voor lagere transactiekosten lanceert waarschijnlijk deze zomer

Het Ethereum (ETH) netwerk is de afgelopen tijd zeer actief en dat komt onder andere door de opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Echter kan...