Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

China heeft wellicht binnenkort een eerste blockchain ETF

China heeft wellicht binnenkort zijn eerste blockchain exchange-traded fund (ETF). Dat blijkt uit een aanvraag voor een ETF ingediend bij de financiële toezichthouder van China, de China Securities Regulatory Commission (CSRC).

De voorgestelde ETF, genaamd Penghua Shenzen Stocks Blockchain ETF, is bedoeld om de prestaties van beursgenoteerde openbare aandelen met bedrijven in de blockchain-industrie te volgen en weer te geven.

- Advertentie -

De aanvraag is ingediend door Penghua Fund, een vermogensbeheerder van meer dan $80 miljard aan activa, uit Shenzhen. Het zou de eerste blockchain ETF in China zijn als de aanvraag wordt goedgekeurd.

Blockchain 50 Index

Op dezelfde dag heeft de Shenzhen Stock Exchange (SZSE) een Blockchain 50 Index gelanceerd, een index dat bestaat uit de top 50 blockchain-bedrijven qua marktkapitalisatie in Shenzhen.

Men moet rekening houden dat, ook al wordt de bovenstaande blockchain ETF goedgekeurd, dit niet per se hoeft te leiden naar een goedkeuring van een cryptocurrency-gebaseerde ETF in China.

Hoewel China heeft besloten om blockchain-technologie compleet te omarmen, na de toespraak van president Xi Jinping, blijven cryptocurrencies vooralsnog een taboe in het land. Wellicht omdat China van plan is binnenkort een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) uit te brengen.

Onlangs had de central bank van China, de People’s Bank of China (PBoC), bijna $3 miljard aan obligaties uitgegeven middels blockchain-technologie.

In de Verenigde Staten heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) ook nog geen enkele cryptocurrency-gerelateerde ETF goedgekeurd. Onlangs reageerde Bitwise op de afkeuring van de aanvraag van hun bitcoin (BTC) ETF. Kort daarvoor meldde de SEC dat het de aanvraag zou herzien. Ook werd onlangs de aanvraag van Wilshire Phoenix uitgesteld naar februari 2020.

De laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David van dit jaar staat online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.384,47 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.384,47 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...