Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitwise reageert op zorgen omtrent marktmanipulatie bitcoin (BTC) ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot op heden nog geen enkel bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. De grootste zorgen van de SEC hebben te maken met marktmanipulatie en wees daarom de aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) in oktober af. Bitwise reageerde afgelopen week op de afkeuring.

Volgens de SEC moet een handelsplatform ontworpen zijn om frauduleuze en manipulatieve acties te vermijden,” iets wat Bitwise en NYSE niet voldoende gedaan zouden hebben. Bitwise stelt in een reactie echter dat specifieke markten niet zomaar gemanipuleerd kunnen worden dankzij het ontwerp van Bitcoin in zijn geheel:

De inherente fungibiliteit van Bitcoin en het gedistribueerde karakter van de markt zorgen voor effectieve arbitrage tussen verschillende handelsplatforms, wat Bitcoin helpt isoleren tegen pogingen om individuele markten te manipuleren.

- Advertentie -

Aldus Bitwise in de reactie. Verder argumenteert het bedrijf dat er al concrete en effectieve regels zijn goedgekeurd voor de CFTC, een andere toezichthouder in de Verenigde Staten. Deze regels worden bijvoorbeeld gebruikt door CME’s bitcoin futurescontracten. De prijs van bitcoin die CME aanhoudt wordt bepaald op basis van de bitcoin-prijs op Coinbase, Gemini, itBit, Kraken en Bitstamp. Het manipuleren van de BTC koers op een enkele exchange heeft dus geen zin.

Tot nu toe heeft Bitwise nog geen nieuwe aanvraag ingediend bij de SEC. Bitwise noemde de afwijzing van de SEC destijds “vooruitgang” en het is dus de verwachting dat het een nieuwe aanvraag in zal gaan dienen. Daarnaast werd onlangs bekend dat de SEC zijn beslissing voor Bitwise’s ETF gaat herzien.

Beslissing Wilshire Phoenix ETF uitgesteld

De SEC besloot op 20 december om de beslissing over een andere ETF uit te stellen tot februari 2020. Het ETF van Wilshire Phoenix is anders dan de aanvraag van Bitwise aangezien het hier om aandelen van een trustfonds gaat.

Het fonds dat Phoenix voorstelt bevat bitcoin en T-Bills, korte termijn obligaties van de Verenigde Staten. De aanvraag van Wilshire Phoenix is op dit moment de enige aanvraag die nog in behandeling is.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.382,66 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.382,66 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...