Roy van Krieken Roy van Krieken
16/08/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 06:15

Colombia in zee met bitcoin (BTC)? Adviseur van de president lovend over ‘waanzinnige software’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Colombia in zee met bitcoin (BTC) Adviseur van de president lovend over waanzinnige software

Sinds een tijdje terug het grote nieuws naar buiten kwam dat het Midden-Amerikaanse land El Salvador bitcoin (BTC) zou gaan accepteren als legaal betaalmiddel zijn andere landen erg nieuwsgierig geworden naar een eventuele vergelijkbare acties.

Onder meer Argentinie, Oekraïne en Paraguay overwegen om op de een of andere manier in zee te kunnen gaan met bitcoin en cryptocurrencies. Echter, daadwerkelijke stappen door de overheden van deze landen blijft vooralsnog uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Colombia het volgende land?

Een land dat eventuele adoptie van bitcoin ook wel ziet zitten is het Zuid-Amerikaanse Colombia. De adviseur van de president, Jehudi Castro Sierra, liet in een interview met CryptoPotato weten dat hij bitcoin als ‘het meest waanzinnige stukje software’ zag.

Hij stelt ook dat hij eigenlijk helemaal geen politicus is, maar een echte nerd. Hij kwam enkele jaren geleden al in aanraking kwam met bitcoin en zijn carrière stond veelal binnen de software industrie.

“Ik benaderde bitcoin als een geweldig open-source project. Na een tijdje raakte ik ook geïnteresseerd in de monetaire innovatie dat het representeert en ik ontdek nog elke dag geweldige nieuwe dingen.”

Hoewel hij aangeeft geen politicus te zijn, heeft hij wel een hooggeplaatste functie binnen de Colombiaanse regering. Hij is namelijk adviseur van de president en ik het verleden was hij ook onderminister in het land.

Zijn huidige rol heeft puur betrekking op technologie en digitale transformatie.Hij geeft ook aan dat het land bitcoin in het vizier heeft als een mogelijkheid om innovatie en digitale transformatie in het land een flinke boost te geven.

De ontwikkelingen in El Salvador noemt hij erg positief. Hij onderkent dat er bepaalde risico’s aan verbonden zijn, maar uiteindelijk zal het positief uitpakken en zorgen voor nieuwe externe investeringen in het land, zo stelt Sierra.

Er moet uiteraard veel gebeuren voordat Colombia ook daadwerkelijk in zee gaat met bitcoin als bijvoorbeeld een legaal betaalmiddel. Echter, geluiden binnen de overheid om te innoveren zijn sterk. De tijd zal uitwijzen of en wanneer Colombia concrete stappen gaat ondernemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie