Ivo Melchers Ivo Melchers
24/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2023 06:00

Communicatiedirecteur Biden heeft crypto, dit zijn de gevolgen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Joe Biden komt met baanbrekend raamwerk voor crypto regulatie

Foto: Matt Smith Photographer / Shutterstock.com

De communicatiedirecteur van Joe Biden, Ben LaBolt, heeft enige affiniteit met crypto doordat hij in het verleden heeft gewerkt met bedrijven uit de sector. De populaire decentralized exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, UniSwap, en venture capital firma Andressen Horowitz, een vroege investeerder in Coinbase Global Inc, waren beiden voormalige klanten van Bully Pulpit Interactive (BPI), waar LaBolt voorheen een partner was.

Enorme bankengroep verkrijgt crypto-licentie in Frankrijk
Enorme bankengroep verkrijgt crypto-licentie in Frankrijk

Crypto affiniteit, BTC en ETH in bezit

Dit blijkt uit een openbaar financieel rapport dat op 21 april werd gepubliceerd. Hierin wordt tevens vermeld dat LaBolt als gevolg zal worden uitgesloten van ‘’deelname aan juridische zaken, onderzoeken of contacten met betrekking tot cryptocurrency- of technologiebedrijven die hij eerder vertegenwoordigde’’.

Beide bedrijven stonden op een lijst van 23 klanten die in een jaar meer dan $5.000 aan BPI hebben betaald. Meta Platforms, Shopify en West Street – het familiekantoor van Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan – werden ook opgenomen in deze lijst.

In het rapport wordt beschreven dat de eerdergenoemde beperkingen van LaBolt in overeenstemming zijn met de ethische regels die door andere senior medewerkers van het Witte Huis worden gevolgd.

De sectie ‘’overig vermogen en inkomen’’ onthulde tevens dat LaBolt voor tussen de $50.001 – $100.000 aan bitcoin (BTC) in handen heeft. Daarnaast bezit de communicatiedirecteur voor tussen de $15.001 en $50.000 in ethereum (ETH).

Effect op crypto regulering

Ondanks de beperkingen mag LaBolt nog steeds zijn advies geven voor de aanpak van de president bij het reguleren van de crypto sector.

Op 9 maart 2022 had Biden een zogeheten ‘Executive Order’ (EO) getekend dat zich buigt over regulatie van de crypto sector. Hoewel de EO geen regelgevende maatregelen specificeerde, werden verschillende overheidsinstanties opgedragen om onderzoek te doen naar de crypto industrie.

Vorige maand kon je in het crypto nieuws lezen dat de Amerikaanse regering in een rapport claimde dat de crypto sector een hoop problemen veroorzaakt voor consumenten, het financiële systeem en zelfs het milieu. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson bestempelde dit rapport als ‘’onzin’’ en wees erop dat de Amerikaanse overheid op deze manier de schuld van de bankencrisis bij de crypto markt probeert te leggen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
Mag een bank je dwingen je bitcoins te verkopen? Jurist geeft antwoord
Mag een bank je dwingen je bitcoins te verkopen? Jurist geeft antwoord
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
Voorzitter SEC steekt de draak met crypto-fanaten
Advertentie