Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 16:04

Biden tekent officieel crypto wet, markt haalt opgelucht adem

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Biden tekent officieel crypto wet, markt haalt opgelucht adem

Foto: Andrea Izzotti/Shutterstock

De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft vandaag een zogeheten ‘Executive Order’ getekend dat zich buigt over regulatie van de crypto sector. Een Executive Order is een soort wet dat niet door het congres goedgekeurd hoeft te worden. Toen naar buiten kwam dat Biden dit van plan zou zijn was de paniek even groot in de crypto markt. Inmiddels weten we echter dat de inhoud van zijn Executive Order alles meevalt en dat het niet voor paniek hoeft te zorgen bij crypto investeerders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Joe Biden kijkt naar crypto

Vandaag werd door het Witte Huis bekend gemaakt dat het Executive Order als voornaamste doel heeft om consumenten te beschermen. Daarnaast wordt geprobeerd om de financiële stabiliteit te verbeteren, om staatsveiligheid te waarborgen en om klimaatproblemen aan te kaarten.

“In het besluit wordt een nationaal beleid voor digitale activa uiteengezet dat zes kern prioriteiten omvat: bescherming van consumenten en beleggers; financiële stabiliteit; illegale financiering; leiderschap van de VS in het mondiale financiële stelsel en economisch concurrentievermogen; financiële inclusie; en verantwoorde innovatie.”

Er wordt volgens het Witte Huis zorgvuldig rekening gehouden met de innovatie in de nieuwe sector. Er zal geprobeerd worden om deze innovatie zoveel mogelijk in stand te houden. Goed nieuws voor de crypto industrie dus.

en van de belangrijkste elementen van de Order is de instructie aan overheidsinstanties om de het idee van de invoering van een central bank digital currency (CBDC), een soort “digitale dollar”, te onderzoeken.

“Het Order moedigt regelgevers ook aan om te zorgen voor voldoende toezicht en bescherming tegen eventuele systemische financiële risico’s die digitale activa met zich meebrengen.”

Goed nieuws voor bitcoin

Gelukkig valt de strekking van het Executive Order dus alles mee. Er zal geen sprake zijn van draconische maatregelen en er zullen geen harde stappen genomen worden om bijvoorbeeld crypto exchanges zoals Coinbase en Kraken te dwingen om Russische gebruikers te weren. 

Om die reden reageerde de koers van bitcoin (BTC) ook al erg positief op het nieuws dat eerder vandaag al lekte. De bitcoin koers is vandaag al een mooie 8,5% gestegen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie