Roy van Krieken Roy van Krieken
06/11/2021 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2021 11:30

Controversiële ‘crypto wet’ in de VS krijgt definitief groen licht van Amerikaanse wetgevers

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

Een aantal maanden geleden werd er door wetgevers in de Verenigde Staten een gigantische nieuwe wet opgesteld die het doel had om de infrastructuur in het land behoorlijk op de schop te nemen. Deze ‘Infrastructure Bill’ was een wet van enorme properties. Er werd namelijk meer dan $1 biljoen aan de wet gekoppeld. Om dit te bekostigen werden er wel een aantal crypto gerelateerde zaken bijgevoegd die niet bepaald in de smaak vielen bij de crypto gemeenschap.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Groen licht

Na een lange tijd van vergaderen is het nu dan toch eindelijk zo ver. De inmiddels controversiële wet heeft de definitieve goedkeuring door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gekregen. Een tijdje terug werd de wet in de Senaat al goedgekeurd, maar door ook het groen licht van het Huis van Afgevaardigden is het slechts een kwestie van tijd voordat de wet van kracht zal gaan.

Er bestond enorm veel kritiek op de crypto gerelateerde zaken in de wet. Zo zouden investeerders met meer dan $10.000 in hun portfolio dit moeten aangeven bij de Amerikaanse belastingdienst om zo extra belastingen voor de staat te genereren.

Zelfs Amerikaanse senatoren zagen geen heil in dergelijke maatregelen. Vooral de onduidelijkheid over het precieze doel en de werkwijze van de crypto gerelateerde onderdelen zorgden voor veel kopzorgen bij sommige Amerikaanse wetgevers. Senator Pat Toomey stelde het volgende:

“Deze wetgeving legt een zeer gebrekkig, en in sommige gevallen onwerkbaar, cryptocurrency-belasting mandaat op, die toekomstige technologische innovatie bedreigt.”

Desalniettemin stemde een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de Infrastructure Bill, inclusief deze controversiële crypto onderdelen. Het wachten is nu op de handtekening van president Joe Biden om de wet officieel van kracht te laten gaan.

Over de gevolgen voor de crypto gemeenschap in de Verenigde Staten en elders in de wereld bestaat nog veel onenigheid. Zo zijn er experts die zich grote zorgen maken over de innovatie in het land. Anderen maken zich weinig zorgen en geloven dat de crypto industrie niet zomaar te verslaan is.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie