Robin Hazekamp Robin Hazekamp
31/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 16:30

Crypto beurs Binance moet nu ook in dit land de deuren sluiten

Nieuws
Crypto beurs Binance moet nu ook in dit land de deuren sluiten

Foto: Primakov/Shutterstock

Na lange tijd overhoop te hebben gelegen met de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet crypto exchange Binance nu de deuren sluiten in het omvangrijke Afrikaanse land. Binance staat niet ingeschreven bij de Nigeriaanse waakhond en mag daarom niet meer worden gebruikt door Nigeriaanse investeerders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto exchange Binance moet Nigeria uit

Binance ligt de laatste tijd flink overhoop met de financiële waakhonden van zowel Europese als Amerikaanse landen. Nu heeft ook een Afrikaans land de stap gezet om het platform te verbieden. De Nigeriaanse SEC kwam vrijdag met het volgende statement:

“De commissie herhaalt nogmaals dat de activiteiten van Binance, www.binance.com en ieder ander platform waarmee het bedrijf investeerders werft, niet geregistreerd of gereguleerd zijn door de commissie en dat de activiteiten in Nigeria daarom illegaal zijn.”

Het nogmaals herhalen refereert aan een eerder statement dat de waakhond had gemaakt. Daarin zei de SEC dat Binance Nigeria Ltd. de deuren moest sluiten. Het hoofdkantoor van Binance pleitte dat die onderneming los van hen stond. Binance was dan ook nog voor lange tijd beschikbaar voor Nigeriaanse gebruikers. Nu is toch het moment aangebroken waarop Binance uit het land moet vertrekken.

Advertentie

SEC waarschuwt voor ongeregistreerde crypto exchanges

De Nigeriaanse SEC beschouwt iedere crypto als een effect, waar registratie voor nodig is. Crypto exchanges moeten daarom zijn geregistreerd bij de Nigeriaanse overheid. Als dat niet het geval is, mogen de crypto exchanges er niet actief zijn. Verschillende platformen staan te popelen om zich te registreren, maar dat laat lang op zich wachten.

Ook heeft de commissie een algemene waarschuwing uitgebracht richting het Nigeriaanse publiek. Men moet volgens de commissie “op hun hoede zijn om te investeren in crypto activa en andere producten die worden aangeboden of gefaciliteerd door entiteiten die niet geregistreerd staan of worden gereguleerd door de Commissie.”

Nigeria wordt met deze ontwikkelingen toegevoegd aan het rijtje landen waar Binance uit moet vertrekken. Het blijft nog steeds de grootste crypto exchange ter wereld, maar het aantal landen waarin het platform actief is daalt. Eerder stopte Binance al in Nederland, België, Cyprus, Canada en sinds kort ook Duitsland.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie