Erik Juffermans Erik Juffermans
29/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 16:00

Crypto chaos in India: Hoge Raad eist wetgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto chaos in India: Hoge Raad eist wetgeving

Foto: PradeepGaurs/Shutterstock

De Supreme Court, of Hoge Raad, van India heeft de regering de opdracht gegeven duidelijke crypto wetgeving op te stellen. Volgens de Hindustan Times maakt de Hoge Raad zich zorgen over de grote hoeveelheid crypto misdaden in het Zuid-Aziatische land. Hoewel crypto zeer populair is onder Indiërs, is de Indiase regering niet bepaald gecharmeerd van digitale valuta.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoge Raad wil crypto wetgeving

De Supreme Court van India heet zijn twijfels over het beleid van de Indiase regering omtrent crypto. Zo zou de regering niet genoeg doen om misbruik en criminaliteit binnen de crypto sector tegen te gaan. Volgens een recente studie zullen tegen het einde van dit jaar 156 miljoen mensen gebruik maken van crypto in India. Ondanks die grote hoeveelheid gebruikers, is er geen duidelijk wetgevend raamwerk in werking. Dit baart de rechters zorgen.

“Helaas is er nog geen wet. We willen dat er een nationale gespecialiseerde afdeling wordt geïdentificeerd, voor het nationale belang.”

Opmerkelijk is dat er niet wordt opgeroepen tot duidelijke richtlijnen voor de crypto sector. Het verzoek lijkt enkel betrekking te hebben op het tegengaan van criminaliteit binnen de crypto sector, zoals oplichting. Momenteel bestrijden politieafdelingen de misdaden binnen de crypto sector. De rechters willen graag een gespecialiseerde afdeling die deze taken uitvoert.

India en China slaan hun eigen weg omtrent crypto

Zoals gezegd lijkt de Indiase regering de crypto sector niet bepaald te verwelkomen. Er wordt echter wel flink gepusht voor een nationale central bank digital currency (CBDC): de digitale rupee. Hiermee lijkt het beleid van India meer op dat van China dan de aanpak van de meeste westerse landen.

China heeft al langer een CBDC. Hoewel de adoptie hiervan trager verliep dan verwacht, lijkt dit inmiddels toch op gang te komen. Met dit beleid van China, en dus ook van India, lijkt er een duidelijk contrast te ontstaan tussen deze twee geografische giganten en de rest van de wereld. 

Hoewel ook de Verenigde Staten lang niet geneigd leek de crypto sector te verwelkomen, werden er afgelopen week twee heel belangrijke wetten aangenomen. Deze twee wetten moeten een hoop duidelijkheid verschaffen voor de Amerikaanse crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Duitsland koopt $111 miljoen aan bitcoin terug van cryptobeurzen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Crypto regels in EU verscherpt – banken en exchanges onder vuur
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Advertentie