Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2023 18:01

Nationale ‘crypto’ China bereikt gigantische mijlpaal

Nieuws
Chinese nationale 'crypto' bereikt gigantische mijlpaal

Foto: BEAUTY STUDIO / Shutterstock.com

China is een voorloper als het aankomt op digitale nationale valuta, ook wel central bank digital currency (CBDC) genoemd. Al bijna twee jaar bestaat hier namelijk al een digitale variant van de renminbi, beter bekend als yuan.

Hoewel het project bol stond van de kinderziektes, lijkt de digitale munt nu toch echt tractie te krijgen. Onlangs werd namelijk de mijlpaal van bijna $250 miljard aan totaal transactievolume aangetikt.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Digitale valuta China bereikt mijlpaal

De gouverneur van de Bank of China, Yi Gang, deelde deze prestatie tijdens een conferentie in Singapore. Aan het einde van juni was er al meer dan 1,8 biljoen yuan verstuurd met de Chinese CBDC.

Daarnaast meldt Gang dat er al meer dan 950 miljoen individuele transacties hebben plaatsgevonden en dat er al 120 miljoen wallets zijn gecreëerd. De waarde van een gemiddelde transactie met de digitale yuan komt neer op ongeveer $260.

Toch is er nog een hele weg te gaan. De hoeveelheid digitale yuan in omloop blijft namelijk erg laag. Volgens de gouverneur van de centrale bank staat de totale waarde van de digitale yuan in omloop op slechts $2,3 miljard. Dit vertegenwoordigt een minuscuul percentage, 0,16% om precies te zijn, van alle yuan in omloop in China en daarbuiten.

De digitale yuan wordt flink gepromoot door de Chinese overheid. Het is daarom niet gek om te verwachten dat de digitale munt in de toekomst verder in gebruik zal toenemen. Zeker als je ook bekijkt dat de digitale yuan eigenlijk pas net komt kijken. In die context is de recente mijlpaal best een prestatie.

Centrale bank “crypto” elders in de wereld

China is dan wel voorloper op het gebied van CBDC’s, maar andere landen ter wereld zijn ook bezig met het ontwikkelen van zo’n digitale munt. Zelfs de Europese Unie is van plan om vroeg of laat met een digitale euro te komen, al zal deze waarschijnlijk nog wel een behoorlijke tijd op zich laten wachten.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat de EU een wetsvoorstel voor deze digitale euro had onthuld. Het plan is dat overal in de EU betaald moet kunnen worden met deze digitale variant van de euro.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement