Roy van Krieken Roy van Krieken
22/07/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 06:00

Crypto-industrie boekt belangrijke overwinning in Verenigd Koninkrijk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto-industrie boekt belangrijke overwinning in Verenigd Koninkrijk

Foto: Virrage Images/Shutterstock

In het Verenigd Koninkrijk heeft de crypto industrie een belangrijke overwinning gepakt. Een voorstel om de crypto industrie op dezelfde manier te classificeren als de gokindustrie is namelijk afgewezen. Het Ministerie van Financiën gaf aan het “sterk oneens” te zijn met het voorstel dat in mei van dit jaar werd ingediend.

Trump belooft ‘crypto-president’ te worden als hij wordt verkozen
Trump belooft 'crypto-president' te worden als hij wordt verkozen

Is crypto hetzelfde als gokken?

Een comité van Britse parlementariërs uit beide partijen beargumenteerde dat cryptocurrencies totaal geen intrinsieke waarde hadden. Dat zou reden genoeg zijn om crypto niet als financiële activa te reguleren.

Volgens het committee zou dit er namelijk voor zorgen dat potentiële investeerders worden misleid door de suggestie te wekken dat beleggen in crypto veilig is. In plaats daarvan zou regelgeving zoals die ook voor de gokindustrie geldt een stuk passender zijn, aldus het comité.

Het Ministerie van Financiën wil hier echter niets van weten. Topfunctionaris bij het Ministerie, Andrew Griffith, stelde dat het invoeren van dergelijke regels in zou gaan tegen de wereldwijde trend wat betreft het reguleren van de crypto industrie.

Daarnaast zou het ervoor zorgen dat crypto bedrijven hun biezen pakken uit het Verenigd Koninkrijk en zich in meer crypto-vriendelijke staten vestigen. Hetgeen kan betekenen dat het land een belangrijke bron van innovatie en bijdrage aan de economie kan verliezen.

Crypto zoals Bitcoin steeds meer geaccepteerd

In plaats daarvan zou de crypto industrie gewoon onder bestaande regelgeving wat betreft financiële markten geplaatst moeten worden. Wel is duidelijk dat er iets moet gebeuren, zeker op het gebied van crypto activa die mogelijk niet op een juiste manier worden gedekt, met name stablecoins.

Een voorbeeld van hoe dit in de praktijk mis kan gaan is Terra (LUNA), wat een donkere bladzijde in de geschiedenis van de crypto industrie was.

De beslissing van het Britse Ministerie van Financiën is erg belangrijk voor de hele industrie. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar eigenlijk overal ter wereld. Het is ook kenmerkend voor de groei van de crypto industrie. Steeds meer wordt crypto serieus genomen als sector. 

Denk bijvoorbeeld ook aan de MiCA wet in de Europese Unie. Crypto verbieden of zo veel mogelijk limiteren lijkt plaats te hebben gemaakt voor omarming onder voorbehoud van duidelijke, en soms strenge, regelgeving.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie