De SEC is op zoek naar een “crypto specialist”

De Amerikaanse SEC is op zoek naar een “crypto specialist”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is op zoek naar een juridisch adviseur die tevens “crypto specialist” is. Dat blijkt uit een vacature geplaatst op USAjobs op 29 maart.

De Division of Trading and Markets (TM), onderdeel van de SEC, is op zoek naar een geschikte kandidaat die kan helpen bij het opzetten van een plan omtrent securities (effecten) voor cryptocurrencies en andere digitale valuta.

Verdere taken zijn onder andere de ontwikkeling en toepassing van crypto-gerelateerde kennis met betrekking tot securities alsmede het geven van juridisch advies in het binnen- en buitenland. Ook zou de kandidaat fungeren als de contactpersoon voor toezichthouders en het publiek bij TM.

Advertentie

De kandidaat moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet hij een rechtenstudie (juris doctor of bachelor of laws) afgerond hebben en minimaal vier jaar ervaring hebben als advocaat, waaronder drie jaar met het interpreteren en het toepassen van de Securities Exchange Act uit 1934.

De functie heeft een proefperiode van twee jaar en een salarisindicatie tussen de $144.850 en $238.787 per jaar.

Vorig jaar nam de SEC Valerie Szczepanik aan als senior advisor voor digitale valuta. Begin maart kondigde de “Crypto Czar” aan op tour te gaan om mensen uit de cryptocurrency industrie te ontmoeten.

SEC Commissielid, Hester “Crypto Mom” Peirce, zei in maart dat de cryptocurrency-markt de ruimte moet hebben om zichzelf te kunnen reguleren.

Jay Clayton, voorzitter van de SEC, bevestigde een maand geleden dat ethereum (ETH) en soortgelijke cryptocurrencies geen securities zijn onder de Amerikaanse wetgeving.

Momenteel liggen er twee aanvragen voor bitcoin exchange-traded funds (ETFs) bij de SEC op tafel. Een van VanEck samen met de CBOE en een van Bitwise samen met de NYSE. De beslissingen over beide aanvragen zijn onlangs weer met 45 dagen uitgesteld.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.069,88 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.956,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.998,19 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.018,94 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.019,31 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.032,25 Kopen
Laatste nieuws