Simon Bosch Simon Bosch
07/05/2023 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2023 17:45

Elon Musk crypto opgerold na louche winstclaims

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Elon Musk crypto opgerold na louche winstclaims

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Online criminaliteit is helaas nog altijd aan de orde van de dag, en sommige criminelen maken dan ook dankbaar gebruik van hype in de wereld van crypto. Eén persoon die wel erg vaak op een misplaatste manier gebruikt wordt in scams is Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk. Nu zijn twee van zulke coins neergehaald door de Amerikaanse overheid.

Sluiting van Republic First Bank veroorzaakt onrust onder crypto-investeerders
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Overheid VS richt pijlen op AI crypto scams

Dat schrijft de Texaanse State Securities Board in een persbericht, een soort regionale versie van de federale Securities and Exchange Commission. De beurswaakhond heeft actie ondernomen tegen Horatiu Charlie Caragaceanu en zijn ondernemingen, ‘The Shark of Wall Street’ en ‘Hedge4.ai. Deze organisaties claimden concurrentie te bieden tegen OpenAI’s ChatGPT met een Artificial Intelligence-model genaamd ‘Elon Musk AI’.

Via de cryptocurrencies TruthGPT Coin en Elon Musk AI Token zou je als investeerder kunnen investeren in het project. Het zou enorm winstgevend zijn, de coins zouden zelfs 10.000 keer in waarde kunnen stijgen. Het project toonde ook neppe avatars van Musk en claimde dat de CEO van Binance Changpeng Zhao en medeoprichter van Ethereum Vitalik Buterin er ook betrokken bij waren.

Advertentie

AI en Musk vaak onterecht gebruikt voor scams

Helaas is het niet de eerste crypto-scam waarbij Artificial Intelligence betrokken was. Onlangs schreven we dat de Amerikaanse overheid ook vijf andere scams heeft opgerold waarbij AI gebruikt werd voor deepfakes en als buzzword om investeerders aan te trekken. Tegelijkertijd wordt Elon Musk’s naam gebruikt als lokkertje door andere malafide projecten.

TruthGPT’ is echter de naam van een echt project dat wél door Elon Musk is opgezet – de echte dus. Dit moet volgens Musk wel degelijk op de één of andere manier concurreren met OpenAI’s ChatGPT. Om precies te zijn zou het een AI-model moeten bieden dat de maximale waarheid zoekt en zo de aard van het universum probeert te begrijpen. Musk heeft er al een bedrijf voor opgezet en grote hoeveelheden computerhardware voor aangeschaft.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie