Simon Bosch Simon Bosch
15/04/2023 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:30

Musk’s nieuwe mysterieuze AI project: Wat schuilt er achter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Qué hay tras el nuevo proyecto de inteligencia artificial de Musk?

Foto: Pe3k / Shutterstock.com

Als er iemand vaak bijzondere stappen zet, dan is het Elon Musk wel. Het is niet bepaald duidelijk wat hij precies voor ogen heeft met Dogecoin (DOGE) en met Twitter, maar stoppen lijkt geen onderdeel van het plan te zijn. Nu heeft hij een compleet nieuw bedrijf opgezet dat mogelijk een verband heeft met zijn andere plannen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuw AI bedrijf voor de ‘everything app’?

Dat heeft de Financial Times ontdekt. Het nieuwe bedrijf heet X.AI Corp. en is gevestigd in Nevada. De entiteit heeft volgens The Wall Street Journal zeggenschap opgedeeld in 100 miljoen aandelen, maar Musk is vooralsnog de enige directeur. Jared Birchall, de vermogensbeheerder van de Tesla-, Twitter- en SpaceX-topman, is de secretaris.

Twitter heeft onlangs ook het officiële hoofdkantoor verhuisd van Delaware naar Nevada. Laatstgenoemde staat heeft meer mogelijkheden rondom de privacy van de bedrijfsleiders, volgens WSJ.

Elon Musk heeft al vaker gezegd dat hij een ‘everything app’ zou willen maken onder de merknaam ‘X’. Volgens Financial Times is hij dit plan nu in werking aan het zetten. Hij zou duizenden videokaarten van Nvidia hebben aangeschaft, die uitstekend geschikt zijn voor het gebruik met Artificial Intelligence (AI).

Ook zou hij ingenieurs van AI-bedrijven als DeepMind hebben aangenomen, waaronder de bekende onderzoeker Igor Babuschkin. Musk heeft bij OpenAI geprobeerd te recruiteren, maar zonder succes. X.AI gaat naar verluidt concurreren met OpenAI, dat vorig jaar viraal ging nadat het de AI-chatbot ChatGPT uitbracht. ChatGPT-4 wordt door velen gezien als een groot succes – zo groot zelfs dat veel experts bezorgd zijn over de razendsnelle ontwikkeling van de industrie.

Maar wat X.AI precies in zal houden is nog niet duidelijk. Het .AI-achtervoegsel zien we steeds vaker terug in de domeinnamen van AI-bedrijven. Dit suggereert dat Musk inderdaad werkt aan een AI-bedrijf.

Advertentie

Mysterieuze plannen van Musk

De beroemde topman begint wel vaker met dit soort wilde plannen. Eind vorig jaar kocht hij na een geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dan toch Twitter, en kort daarna ging het nieuws dat hij betalingen met crypto op Twitter mogelijk wilde maken. Uiteraard deelt hij ook cryptische berichten die met X.AI te maken kunnen hebben.

Musk is al een aantal jaar liefhebber van Dogecoin (DOGE). Vaak deelt hij cryptische tweets waarin hij mensen aan lijkt te jagen in te investeren in de memecoin. Door de overname van Twitter ging uiteraard het gerucht dat Dogecoin de officiële crypto van Twitter zou worden, maar vooralsnog is dit niet gebeurd. Wellicht is dit onderdeel van het plan met X.AI – met Musk weet je maar nooit.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie