Ivo Melchers Ivo Melchers
29/10/2022 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 12:14

Elon Musk scam-tokens duiken op na officiële overname Twitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vitalii Vodolazskyi

Gisteren was het dan eindelijk zover: miljardair Elon Musk neemt het sociale mediaplatform Twitter over. De Twitter soap, die begon in april dit jaar, lijkt dan toch echt ten einde te zijn gekomen. Musk heeft het platform gekocht voor $54,20 per TWTR aandeel, waardoor de totale deal uitkomt op een bedrag van $44 miljard. Dit geld komt niet allemaal uit zijn eigen zak, want hij heeft een grote groep investeerders bij elkaar gesprokkeld die samen meedoen aan de investering. Eén van die investeerder is Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld.

Elon Musk veranderde op het aangekochte platform zijn bio naar ‘Chief Twit’. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meerdere nieuwe tokens op de cryptocurrency markt terecht zijn gekomen. Alle tokens zijn op een bepaalde wijze vernoemd naar de overname van de CEO van Tesla en SpaceX. Voorbeelden van nieuwe tokens zijn: ‘TWIT’, ‘Chief Twit’, ‘ELON BUYS TWITTER’, ‘Chief Elon Twit’, CryptoTwitter en zelfs ‘Twitter Inu’. Deze tokens zijn uitgebracht op de Ethereum (ETH) blockchain en de BNB Chain (BNB).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto scams

PeckShieldAlert heeft een overzicht gedeeld op Twitter met alle nieuwe tokens omtrent de nieuwe eigenaar van Twitter. Er zijn in totaal 20 nieuwe tokens uitgebracht en er is gebleken dat 25% een zogenoemde ‘honeypot’ is. Hierdoor zijn bezitters van de tokens niet in staat om hun tokens te verkopen. Ook zijn 4 van alle nieuwe tokens al met meer dan 98% gedaald volgens PeckShieldAlert. Wanneer de koers van een digitale valuta in korte tijd met bijna 100% daalt, spreekt men van een ‘rug pull’.

Baby Musk meme-coin

Eerder dit jaar bleven investeerders ook met gebakken lucht over na een meme-coin vernoemd naar Elon Musk. Baby Musk (BABYMUSK) beloofde investeerders destijds om de wereld van meme-coins te revolutionaliseren. Echter bleek niets minder waar toen de koers plotseling met 100% in elkaar stortte. Ook waren bezitters niet in staat om hun tokens te verkopen (honeypot). Alle investeerders die in de mooie praatjes van het project geloofden hebben hun complete investering zien verdampen. Rug-pulls komen helaas nog steeds regelmatig voor en elke keer zijn er weer nieuwe goedgelovige investeerders te vinden die hun geld in rook zien omgaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie