Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Frankrijk wil eigen stablecoin uitbrengen, begint mogelijk begin 2020 al met experimenteren

Frankrijk wil een eigen Central Bank-issued Digitale Currency (CBDC) gaan uitbrengen en zou mogelijk al in het eerste kwartaal van 2020 gaan beginnen met het uitvoeren van experimenten. Dit zei de gouverneur van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau in een speech tijdens een finance-conferentie in Parijs, aldus nieuwsagentschap AFP.

- Advertentie -

Nu de ontwikkelingen omtrent digitale valuta, zoals Facebooks Libra, beginnen te versnellen, voelen steeds meer landen de druk om met een antwoord te komen. Villeroy de Galhau stelt dat de centrale banken “de ontwikkelingen niet vanaf de zijlijn zullen aanschouwen” en dat de banken “volledig toegewijd moeten blijven aan het streven om vertrouwen in, en ondersteuning van innovatie te waarborgen.”

Villeroy de Galhau zegt daarnaast in zijn speech dat het centrale bank snel wil beginnen met het uitvoeren van experimenten:

Extra vaardigheden zullen worden geworven om expertise te versterken, en met behulp van ons Lab zal de DIIP samenwerken met industriële innovators uit de particuliere sector: We willen snel experimenten uitvoeren en zullen voor het einde van het eerste kwartaal van 2020 een oproep voor projecten lanceren.

Hij voegt daaraan toe:

Ik zie een voordeel in het snel voortzetten van het uitgeven van ten minste een digitale centrale bank voor de groothandel om de leidende emittent ter wereld te zijn en zo de voordelen te plukken van een benchmark CBDC.

Frankrijk is niet de enige die aan een CBDC werkt. Eerder deze maand liet de President van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde nog weten dat ook zij een stablecoin in ontwikkeling hebben. Andere landen die naar verluidt aan een CBDC werken zijn China en de Verenigde Staten.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.028,12 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.028,12 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...