Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

India en Zwitserland omarmen blockchain-technologie, gaan nieuwe regelgevende kaders invoeren

Na China volgen nu ook India en Zwitserland met plannen om blockchain-technologie op een nationaal niveau te omarmen.

Het Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) van India meldt dat het potentie ziet in blockchain en werkt aan een ‘nationaal kader’ voor de technologie. Dat meldt de India Times op 27 november.

- Advertentie -

Sanjay Dhotre, minister van elektronica en informatica, zegt het volgende erover:

Blockchain-technologie is een van de belangrijke onderzoeksgebieden met toepassingspotentieel in verschillende sectoren zoals organisatie en bestuur, banken en financiën, cyberveiligheid, enz.

Ook de Bondsraad van Zwitserland, oftewel het kabinet, meldt dat het een beter regelgevend kader wil invoeren in het land voor blockchain- en distributed ledger technology (DLT). Dat blijkt uit een officiële aankondiging gepubliceerd op 27 november.

Zwitserland ligt al voorop vele andere landen als het gaat om het omarmen van de technologie. In december 2018 bracht de Bondsraad een rapport uit over het regelgevend kader voor blockchain in het land.

Nu wil de regering deze verder uitbreiden om wettelijke onzekerheden weg te nemen en enige obstakels die de technologie zouden kunnen hinderen te verwijderen. Zwitserland wil de “best mogelijke condities” invoeren om een leider te zijn in deze sector. Het kabinet heeft aanpassingen op het document uit 2018 ingediend die het parlement in 2020 zal beoordelen.

Van de zomer leek uit een uitgelekt document het er even op dat India een algemeen verbod op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) zou invoeren. Dat werd kort daarna door de Indiase minister van Financiën ontkent. Vorige week nam cryptocurrency-exchange Binance nog een Indiase exchange over.

In september brachten de Zwitserse minister van Financiën en de staatssecretaris een bezoek aan Israël om onder andere te besluiten samen te gaan werken aan nieuwe regelgeving voor financiële technologie, waaronder ook blockchain.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.150,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.020,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.069,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.121,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.150,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.020,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.069,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.121,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...