Roy van Krieken Roy van Krieken
25/06/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2021 06:04

Niemand kan bitcoin (BTC) stoppen, ook China niet: ‘The Bitcoin Standard’ schrijver

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Niemand kan bitcoin (BTC) stoppen, ook China niet The Bitcoin Standard schrijver

De afgelopen tijd leek het negatieve nieuws uit China omtrent cryptocurrencies bijna oneindig. China is in ieder geval vastberaden om zo veel mogelijk aspecten van de wereld van cryptocurrencies te verbannen uit het land. Crypto mining wordt behoorlijk op de schop genomen en ook OTC-handel wordt niet meer toegestaan.

Deze maatregelen van de Chinese overheid hebben grote gevolgen voor bitcoin en de koers van bitcoin. Zo daalde de hashrate van het Bitcoin netwerk tot historische lage cijfers en waren grote mining pools genoodzaakt te verhuizen.  

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin heeft China niet nodig

Ondanks al deze negativiteit stelt de schrijver van het boek ‘The Bitcoin Standard’, Saifedean Ammous, dat de lange termijn effecten van deze maatregelen van de Chinese overheid op de koers van bitcoin klein zullen zijn.

In een interview met Kitco Nieuws laat Ammous weten dat soortgelijke effecten door acties uit China al eerder hebben plaatsgevonden. Elke keer als de Chinese overheid acties onderneemt om bitcoin en cryptocurrencies te verbannen, herstelt de prijs van bitcoin relatief snel daarna weer alsof er niets is gebeurd.

Daarnaast stelt Ammous dat China transacties van cryptocurrencies in het land niet op dezelfde manier kan verbannen als crypto mining. Het verbod op mining in het land zorgt er intussen voor dat 90% van de mining activiteiten in het land al zijn gestopt, maar door de gedecentraliseerde aard van crypto is een verbod op het handelen in crypto schier onmogelijk, zo stelt Ammous.

Volgens Ammous zouden dergelijke vergaande maatregelen op traditionele activa zoals goud een veel grotere impact hebben. Het is onmogelijk om bitcoin te verbieden. Het enige wat je kan doen is jezelf verbieden om gebruik te maken van bitcoin. Het bitcoin netwerk zal toch wel blijven bestaan. 

“De waardepropositie van bitcoin is het feit dat niemand bitcoin kan stoppen”

Ondanks de huidige koers van bitcoin gelooft Ammous er heilig in dat deze zich binnen de kortste keren weer zal herstellen. Bitcoin heeft China niet nodig om succesvol verder te groeien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie