Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2021 16:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2021 16:18

China legt crypto als bitcoin (BTC) verder aan de banden: OTC-handel niet meer toegestaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China legt crypto als bitcoin (BTC) verder aan de banden OTC-handel niet meer toegestaan

Het negatieve nieuws uit China omtrent de cryptocurrency markt blijft zich maar opstapelen. De centrale bank van China, The People’s Bank of China (PBoC), dwingt banken en financiële instellingen om te stoppen diensten omtrent crypto als bitcoin (BTC) aan te bieden.

Het is eigenlijk een herhaling van een verbod uit 2017, maar toont wel aan dat de Chinese overheid van plan is om nog harder tegen deze industrie op te treden. De PBoC had onlangs een meeting met enkele grote Chinese banken en financiële instellingen als de Agricultural Bank of China, China Construction Bank, Postal Savings Bank of China, Industrial Bank en AliPay.

De centrale bank bracht eerder vandaag (21 juni) een statement naar buiten waarin het verbod uit 2017 wordt herhaald. In de statement benoemt de PBoC de gebruikelijke kritiek op zoals dat crypto zogenaamd voor financiële instabiliteit zou zorgen, witwaspraktijken en andere illegale activiteiten.

Daarnaast wil de centrale bank ook optreden tegen zogenaamde over-the-counter (OTC) handel. Deze manier van handelen is sinds het verbod uit 2017 zeer populair in China. Als klanten van banken betrapt worden op het uitvoeren van crypto transacties, worden hun bankrekeningen gesloten en hun gegevens doorgespeeld aan de relevante autoriteiten.

China treed de laatste tijd hard op tegen de crypto industrie en een groot aantal bitcoin-miners hebben de al hun werkzaamheden moeten staken. Dat zorgt ervoor dat de hash rate van het bitcoin-netwerk afgelopen weekend het laagste punt in bijna 8 maanden heeft bereikt. Inmiddels begint een groot aantal mining-bedrijven te verhuizen naar de Verenigde Staten:

De crypto koersen kregen vanochtend al een zware klap te verduren en het bovenstaande nieuws gooit daar weer een schep bovenop. De koers van bitcoin zakte zojuist naar $32.000 en die van ethereum (ETH) tikte zelfs even $1.900 aan, maar lijkt nu een bounce omhoog te maken.

De reden voor het hardhandige optreden lijkt voornamelijk met de aankomende central bank digital currency (CBDC) van China te maken. Het heeft ironisch genoeg ook een positief effect op de prijzen van videokaarten in het land die voor het eerst in maanden weer dalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie