Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2021 08:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2021 08:31

Bitcoin krijgt weer een klap, markt blijft bloeden, altcoins als ethereum en dogecoin zakken nog harder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin krijgt weer een klap, markt blijft bloeden, altcoins als ethereum en dogecoin zakken nog harder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt blijft vooralsnog doorbloeden, de meeste koersen hebben de afgelopen dagen weer zware klappen gevangen en ook vanochtend kwam daar weer een smak boven op. Van de trendommekeer van een week geleden is inmiddels niets meer over en vandaag kleurt wederom geen enkele koers groen.

Gisteren benoemden we enkele factoren die wellicht achter de huidige neerwaartse trend zitten, waaronder een dalende hash rate van Bitcoin, maar later daarover meer op Crypto Insiders. Momenteel lijkt de kans op een verdere dip omlaag groter te zijn dan een uitbraak naar boven. De totale marktkapitalisatie zakt vandaag van $1,55 biljoen naar $1,41 biljoen.

Deze bitcoin handelsstrategie blijkt succesvoller dan vasthouden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) leek afgelopen weekend nog in eerste instantie support te vinden rond $35.000. Echter begaf deze supportzone het gisterenmiddag en de koers kelderde toen naar $33.400. Daarna zagen we de bitcoin weer een aardige bounce maken en herstelde terug naar $36.000, maar de koers kwam tegen middennacht weer in een neerwaartse trend terecht.

Vanochtend dook bitcoin plotseling in een ruk omlaag van $34.650 naar $32.750 en momenteel zou een verdere dip richting $30.000 geen verassing zijn. Toch zien we nu eindelijk het handelsvolume flink toe nemen wat wellicht aanduidt dat de whales aan het wachten waren op deze dip om hun accumulatie voort te zetten.

Advertentie

Altcoins

De koers van ethereum (ETH) begint weer zeer op die van bitcoin te lijken. Ether zakte gisteren eerst naar $2.050 en herstelde toen weer snel naar $2.275, dat was echter alsnog lager dan ether in weken is geweest. Daarna begon ether in de nacht flink te dalen en vanochtend viel de koers in een keer omlaag van $2.150 naar $2.000. Toch begint ook het volume van ether ondertussen toe te nemen.

Enkele andere altcoins dalen vandaag nog harder. Zo zakt dogecoin (DOGE) gedurende nacht met bijna 11% omlaag van $0,287 naar 0,256. In de top 10 vangt echter polkadot (DOT) de zwaarste klap en zakt met 14% van $21 naar $18,05. Vlak buiten de top 10 zien we solana (SOL) met 14% omlaag dalen van $21 naar $30.9.

Internet computer (ICP), amp (AMP), qtum (QTUM), nem (XEM), kusama (KSM), iota (MIOTA), sushi (SUSHI) en chiliz (CHZ) verloren afgelopen nacht zelfs zo’n 15% van hun waarde. De grootste verliezer vandaag is stacks (STX) en staat 16% in het rood.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie