Robin Hazekamp Robin Hazekamp
29/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 19:00

Politicus haalt fel uit naar crypto wanbeleid van financiële waakhond

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Voorzitter crypto waakhond SEC hoort maar $1 te verdienen: wetsvoorstel

Foto: AevanStock/Shutterstock

Recent was de democratische politicus Ritchie Torres, lid van het Huis van Afgevaardigden, te gast op de crypto podcast van ‘Unchained’. In die podcast uitte hij felle kritiek op het beleid dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onder voorzitter Gary Gensler hanteert. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Politicus kritisch over crypto beleid van SEC

Torres is lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten sinds 2021. De politicus staat erom bekend een positieve houding te hebben tegenover de crypto industrie. In de podcast van ‘Unchained’ vertelt hij hoe hij tegen het beleid van de SEC aankijkt. 

“De manier van opereren van de SEC onder Gensler is regulatie door handhaving. Gensler heeft wat ik beschouw arbitraire en grillige acties ondernomen tegen innovatieve crypto ontwikkelaars.”

Aldus de politicus. Hij voegt daaraan toe dat in plaats van te focussen op de slechteriken, de SEC met Gensler “de oorlog heeft verklaard aan de hele crypto industrie”. Terwijl hij zijn kritiek uitte, deelde hij ook zijn steun aan een wetsontwerp genaamd de ‘Financial Innovation and Technology (FIT) for the 21st Century Act’. 

Advertentie

Torres over recente crypto wetgeving in VS

Deze wet is bedoeld om de crypto industrie in de VS te faciliteren met duidelijkere regelgeving. De FIT moet definiëren wanneer een crypto onder het toezicht van de SEC valt. Indien een munt genoeg gedecentraliseerd is heeft de SEC er geen zeggenschap meer over en valt het onder de jurisdictie van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Op 26 juli is de FIT wet geaccepteerd door het House Financial Services Committee. Torres werkte mee aan de wet en stemde voor de aanname. Naast duidelijke wetgeving is de politicus een groot fan van stablecoins. Hij vindt de munten een van de beste toepasbaarheden van de crypto industrie. 

Torres vindt het dan ook jammer dat ondanks zijn steun, een wet voor stablecoins nog niet door het huis is gekomen. Een van de belangrijkste leden, Maxine Waters, was fel tegen de wet. Het kan daarom nog een tijd duren voordat die wet is geaccepteerd. Dat Democraten vaak tegen crypto wetgeving zijn, sloeg de politicus uit de wind. Volgens hem hebben vele recente crypto wetten steun gekregen van de Amerikaanse partij.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie