Roy van Krieken Roy van Krieken
01/10/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2021 17:33

President van de Amerikaanse centrale bank: ‘We zijn niet van plan om bitcoin te verbannen’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
President van de Amerikaanse centrale bank We zijn niet van plan om bitcoin te verbannen

Onlangs maakte de Chinese centrale bank bekend dat zij stappen gingen nemen om de handel in cryptocurrencies een halt toe te roepen. Al langere tijd hanteert de Chinese overheid een vijandige houding jegens de wereld van crypto en dit was slechts de laatste stap van een inmiddels lange trend.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Jerome Powell

De ontwikkelingen in China brachten een hoop discussie elders in de wereld teweeg. Zo ook in de Verenigde Staten. Amerikaanse crypto investeerders maakten zich grote zorgen om de positie van de Amerikaanse overheid ten opzichte van crypto.

Veel politici in de Verenigde Staten gaven aan dat zij hoopten dat de Amerikaanse overheid het tegenovergestelde standpunt van China zou gaan innemen. Dus niet het verbannen van crypto, maar juist het omarmen van deze nieuwe innovatieve sector.

Jerome Powell, de voorzitter en president van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft inmiddels een hoop van de angsten van investeerders weggenomen. Hij stelde namelijk  onlangs tijdens een vergadering van het Huis van Afgevaardigden dat de Amerikaanse centrale bank niet de intentie had om de handel van cryptocurrencies uit te bannen.

Het lijkt er dus op dat Jerome Powell en de Federal Reserve enigszins gehoor hebben gegeven aan de vele oproepen om niet China te volgen en drastische maatregelen door te voeren.

Dit wil echter niet zeggen dat er geen verdere regulatie van de crypto markten zal volgen. Powell gaf namelijk aan dat met name stablecoins zo spoedig mogelijk het onderwerp van grondige regulatie zullen worden. De Amerikaanse overheid heeft al langer hun twijfels bij stablecoins en zijn de tokens als een potentieel gevaar voor de stabiliteit van de crypto economie.

Advertentie

Crypto de nieuwe Gouden standaard?

Een Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden, Madison Cawthorne, heeft een wel heel radicaal standpunt. Hij stelt op Twitter namelijk de vraag waarom de Verenigde Staten cryptocurrencies niet als de nieuwe Gouden standaard gaan gebruiken.

Uiteraard is dit op dit moment nog enigszins vergezocht. Desalniettemin is Cawthorne lid van de Amerikaanse overheid en heeft hij concrete politieke macht in handen. Wie weet wat de mogelijkheden over een tijdje zullen zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie