Timo Bult Timo Bult
15/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2019 05:00

Russische parlementariër: "Crypto is pure speculatie en schadelijk voor economie"

Terwijl het er eerder nog op leek dat Rusland snel wetgeving rondom cryptocurrency zou krijgen, beginnen er nu negatieve signalen vanuit de Russische Doema te komen. Zo zou een vooraanstaand parlementariër vinden dat cryptocurrency alle landen op de wereld zou schaden.
Eerder dit jaar stelde president Vladimir Poetin nog een deadline voor nieuwe crypto-wetgeving. Hij wil meer duidelijkheid voor cryptocurrencies om daarmee de Russische digitale economie te kunnen laten groeien.
Poetin zal sinds vorig jaar al hebben gewild dat er wetgeving rondom cryptocurrency wordt ontwikkeld. Echter stelde hij toen nog geen concrete deadline. Vorig jaar werden er al een aantal voorstellen gedaan, echter zijn de teksten van deze voorstellen sinds die tijd op veel vlakken aangepast. Bovendien is het voorstel door geen van de drie lagen van de Doema aangenomen.
En nu lijkt Nikolai Arefyev meer roet in het eten te gooien voor wat betreft gunstige crypto-wetgeving in Rusland. Arefyev is de eerste vicevoorzitter van de Doema-commissie voor economisch beleid, en is dus een vooraanstaand figuur binnen de Doema. Hij wil cryptocurrency verbieden:

Cryptocurrency zou helemaal niet mogen bestaan. Het interfereert de ontwikkeling van de economie. En geld verdienen met geld is schadelijk voor alle volkeren op aarde. Degenen die aan deze markt deelnemen, zijn speculanten,

Daarnaast is hij het niet eens met de stelling dat cryptocurrency mensen juist op heel veel verschillende vlakken kan helpen:

En wij moedigen dergelijke activiteiten juist aan, gezien de stelling dat dit een zegen zou zijn voor mensen. In feite is dit geen economie, dit is speculatie en speculatie is schadelijk voor de economie van elk land,

De kwestie cryptocurrency speelt al langere tijd in Rusland. Dit weerhoudt de social media gigant VKontakte er echter niet van om een eigen cryptocurrency te onderzoeken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie