Timo Bult Timo Bult
15/04/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2019 05:00

Russische parlementariër: "Crypto is pure speculatie en schadelijk voor economie"

Terwijl het er eerder nog op leek dat Rusland snel wetgeving rondom cryptocurrency zou krijgen, beginnen er nu negatieve signalen vanuit de Russische Doema te komen. Zo zou een vooraanstaand parlementariër vinden dat cryptocurrency alle landen op de wereld zou schaden.
Eerder dit jaar stelde president Vladimir Poetin nog een deadline voor nieuwe crypto-wetgeving. Hij wil meer duidelijkheid voor cryptocurrencies om daarmee de Russische digitale economie te kunnen laten groeien.
Poetin zal sinds vorig jaar al hebben gewild dat er wetgeving rondom cryptocurrency wordt ontwikkeld. Echter stelde hij toen nog geen concrete deadline. Vorig jaar werden er al een aantal voorstellen gedaan, echter zijn de teksten van deze voorstellen sinds die tijd op veel vlakken aangepast. Bovendien is het voorstel door geen van de drie lagen van de Doema aangenomen.
En nu lijkt Nikolai Arefyev meer roet in het eten te gooien voor wat betreft gunstige crypto-wetgeving in Rusland. Arefyev is de eerste vicevoorzitter van de Doema-commissie voor economisch beleid, en is dus een vooraanstaand figuur binnen de Doema. Hij wil cryptocurrency verbieden:

Cryptocurrency zou helemaal niet mogen bestaan. Het interfereert de ontwikkeling van de economie. En geld verdienen met geld is schadelijk voor alle volkeren op aarde. Degenen die aan deze markt deelnemen, zijn speculanten,

Daarnaast is hij het niet eens met de stelling dat cryptocurrency mensen juist op heel veel verschillende vlakken kan helpen:

En wij moedigen dergelijke activiteiten juist aan, gezien de stelling dat dit een zegen zou zijn voor mensen. In feite is dit geen economie, dit is speculatie en speculatie is schadelijk voor de economie van elk land,

De kwestie cryptocurrency speelt al langere tijd in Rusland. Dit weerhoudt de social media gigant VKontakte er echter niet van om een eigen cryptocurrency te onderzoeken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie