Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2019 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2019 18:34

Poetin stelt deadline voor cryptocurrency regelgeving in Rusland

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
President Poetin zet deadline voor cryptocurrency regelgeving in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft een deadline gesteld voor de Russische overheid om regelgeving omtrent cryptocurrency in te voeren, zo meldt een document gepubliceerd door het Kremlin op 27 februari.
De deadline voor de regelgeving is vastgesteld op 1 juli 2019. Uit het document blijkt dat Poetin opheldering en duidelijkheid wil hebben omtrent de crypto-gerelateerde wetgeving in het land.
Verder is het doel om de ontwikkeling van de digitale economie op gang te krijgen alsmede een regelgevend kader op te zetten dat digitale financiële bronnen aantrekt. Tevens moet er regelgeving komen voor digitale financiële vereffeningen in het civielrecht.
De president heeft het Hogerhuis, de Russische Federatieraad alsmede het Lagerhuis, de Staatsdoema, de opdracht gegeven om met deze regelgeving aan de slag te gaan.
Poetin gaf in 2018 al aan dat hij dat hij regelgeving voor cryptocurencies als bitcoin (BTC) en initial coin offerings (ICO’s) in Rusland wil, maar nu is ook een concrete deadline geformuleerd.
Er gaan ook geruchten dat Rusland een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is. In januari zei een overheidsfunctionaris dat hij een zogenaamde “cryptoroebel” binnen twee tot drie jaar verwacht.
Begin januari beweerde een Russische econoom dat het land op het punt staat om ongeveer $8,7 miljard in bitcoin (BTC) te pompen als gevolg van de sancties die waren opgelegd door de Verenigde Staten.
Eerder deze week pleitte de Franse president Emmanuel Macron voor het gebruik van blockchain-technologie in de Europese landbouwindustrie.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie